ΚΡΗΤΗ

“Μπούκαρε” στη βιτρίνα του μαγαζιού!

ΠΑΡΟΛΙΓΟ… ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ

Ένα απίστευτο περιστατικό που έκανε όσους το είδαν να «τρίβουν τα μάτια τους» σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες έξω από εμπορική επιχείρηση στη λεωφόρο Καλοκαιρινού. Ένας νεαρός Ηρακλειώτης, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, πήρε φόρα από την απέναντι πλευρά του δρόμου κι έπεσε με ορμή στη τζαμαρία, κάνοντάς τη θρύψαλα. Ευτυχώς, ο 31χρονος άνδρας δεν τραυματίστηκε σοβαρά, πέρα από κάποιες αμυχές που προκλήθηκαν στο σώμα του.

Το σκηνικό που έκανε όλους να «παγώσουν» έγινε την ώρα που η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης είχε «κατεβάσει ρολά» και περίμενε συγγενικό της πρόσωπο για να φύγουν για το σπίτι τους.

Η ίδια μίλησε στην «Π», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν γνώριζε τον 31χρονο, ενώ τον είδε εκείνη την ημέρα για πρώτη φορά. Σύμφωνα με τις επισημάνσεις της ίδιας, είχε κλείσει το κατάστημά της και βρισκόταν έξω στον δρόμο, περιμένοντας το συγγενή της. «Συνομιλούσα με μια γειτόνισσα έξω από τη βιτρίνα του καταστήματός μου, η οποία, για να καταλάβετε, καταλαμβάνει 12 τετραγωνικά μέτρα, είναι δηλαδή αρκετά μεγάλη. Δεν είχα προσέξει τον νεαρό, ο οποίος βρισκόταν στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Δεν είδα καν ότι είχε πάρει φόρα, παρά μόνο την τελευταία στιγμή κι από ένστικτο έκανα ένα βήμα δεξιά κι έτσι γλύτωσα για να μην πέσει επάνω μου. Το παιδί έπεσε στη τζαμαρία, από την οποία δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Το σοκ μου ήταν μεγάλο, γιατί συνέβη κάτι που δεν πρόλαβα καν να αντιληφθώ και είμαι σίγουρη ότι είχε σκοπό να πέσει επάνω μου. Εάν το είχε καταφέρει, σίγουρα θα είχαμε και οι δύο τραυματιστεί».

Συνεχίζοντας η ίδια την περιγραφή της, αναφέρει ότι ο 31χρονος έχοντας περάσει μέσα από τη τζαμαρία στο εσωτερικό του καταστήματος, σηκώθηκε έχοντας μονάχα κάποιες γρατζουνιές από τα γυαλιά.

«Ήταν τυχερός γιατί η τζαμαρία έχει μία μεμβράνη, η οποία παρά το ότι θρυμματίστηκε, δεν τον τραυμάτισε. Θα μπορούσε να είχε σκοτωθεί, εάν βλέπατε το σκηνικό».

Η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης μάς είπε επίσης ότι «ο νεαρός δεν θέλησε καν να απομακρυνθεί για να γλυτώσει τη σύλληψη. Παρέμεινε στο σημείο μέχρι την ώρα που ήρθαν οι αστυνομικοί. Δε μιλούσε, δε μας έλεγε γιατί το έκανε, αλλά δεν ήθελε να πει ούτε καν το όνομά του. Ακόμη και όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, δεν έλεγε το παραμικρό. Κάποια στιγμή είπε ένα όνομα κι έδωσε κι ένα τηλέφωνο, το οποίο ήταν το τηλέφωνο του σπιτιού του».

Όπως ανέφερε η ίδια, σε επικοινωνία που είχε με τους γονείς της, εκείνοι έδειξαν αμέσως ενδιαφέρον και πλήρωσαν για τη σπασμένη τζαμαρία, η ζημιά της οποίας ήταν 1.100 ευρώ. «Η μητέρα του, μια ευγενική κυρία, πλήρωσε για την αλλαγή της βιτρίνας».

Ο 31χρονος μεταφέρθηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ.

patris.gr