ΚΡΗΤΗ

Μυστήριο παραμένει η προέλευση του εκκωφαντικού ήχου που σήκωσε στο πόδι τους Χανιώτες σήμερα το μεσημέρι.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ήχος δεν προήλθε ούτε από το Πεδίο Βολής Κρήτης, αλλά ούτε και από το στρατόπεδο του Μάλεμε, όπου σήμερα είναι σε εξέλιξη άσκηση με βολές.

Πιθανολογείται ότι πρόκειται για μαχητικό αεροσκάφος που έσπασε το φράγμα του ήχου.

Ανακοίνωση από την Πρωτοβουλία Αντίστασης Χανίων: Η πολεμική εμπλοκή στα αιματοβαμμένα τους σχέδια και το άπλωμα του καρκίνου των βάσεων κάνουν ΜΠΑΜ!

Έξω στα μπαλκόνια πάλι οι Χανιώτες, φόβος και ανησυχία για το νέο κρότο που ακούστηκε στην πόλη μας. Συνέχεια των προηγούμενων κρότων του καλοκαιριού, που όμως πολλαπλασιάζουν τις ανησυχίες, όντας σε μια περίοδο κλιμακούμενης έντασης και κόντρας ΗΠΑ – ΙΡΑΝ, όξυνσης των ανταγωνισμών μεταξύ των ιμπεριαλιστών και της αντιδραστικής κόντρας αστικών τάξεων Ελλάδας Τουρκίας για όμορρους ρόλους και βλέψεις. Σύσσωμη η ελληνική πλουτοκρατία και οι κυβερνήσεις τους, όλο το πολιτικό προσωπικό ομονοούν στο δόγμα ”γη και ύδωρ” στους Αμερικάνους φονιάδες, ενίσχυση και άπλωμα των βάσεων-μαγνητών πολέμου και ολέθρου, φέρτε κι άλλα αεροπλάνα και βαπόρια όταν την ίδια ώρα ο λαός πεινάει. Μπλεκόμαστε άσχημα! Κι αν τα χειρότερα των σεναρίων αργήσουν να έρθουν, δεδομένη είναι η τρομοκρατία, το κλίμα υποταγής και πειθάρχησης, ο μιλιταρισμός, η φασιστικοποίηση. Θέλουν να μας εθίσουν στον πόλεμο και την καταστροφή! Να αντισταθούμε στην μετατροπή της πόλης και ολάκερης της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο! Να αγωνιστούμε για την ειρήνη, τη φιλία με τους γύρω λαούς!
Να παλέψουμε ενάντια στο καθεστώς του βαθέματος της εξάρτησης, στα σχέδια κεφάλαιου-ιμπεριαλισμού. Άλλος δρόμος, πέρα από το δρόμο της αντίστασης, της μαζικής αντιπολεμικής αντιιμπεριαλιστικής πάλης δεν υπάρχει! Να σπάσουμε το κλίμα μοιρολατρίας και φόβου απέναντί τους, παίρνοντας κουράγιο από το Γαλλικό λαό που ένα μήνα αντιστέκεται και απεργεί, από τα εκατομμύρια απεργών στην Ινδία, από τα εκατομμύρια λαού στις χώρες τις λατινικής αμερικής.