ΚΡΗΤΗ

«Μυστηριώδη» προσάραξη πλοίου έξω από το λιμάνι του Ηρακλείου

Επιχείρηση αποκόλλησής του σε εξέλιξη

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται τς τελευταίες ώρες το λιμενικό σώμα στο Ηράκλειο μετά τη… μυστηριώδη προσάραξη στα αβαθή έξω από το λιμάνι του Ηρακλείου.

Πρόκειται για ένα πλοίο μεταφοράς απορριμμάτων το οποίο άγνωστο πως βρέθηκε αντί για το λιμάνι στην ακτή μπροστά από την περιοχή του Καράβολα με βάθος που δεν ξεπερνάει τα 9 – 10 μέτρα.

Έκπληκτοι περαστικοί από την παραλιακή λεωφόρο έβλεπαν ένα ρυμουλκό να προσπαθεί τα το σύρει μάταια προς τα ανοικτά, χωρίς αρχικά να διαφαίνεται παρέμβαση είτε ενημέρωση των λιμενικών αρχών.

Ακολούθησε γιγαντιαία κινητοποίηση του λιμενικού ενώ τρία ρυμουλκά λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ξεκίνησαν εκ νέου προσπάθεια να το αποκολλήσουν.

Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση από την προσάραξη του τάνκερ, που μεταφέρει 150.000 κυβικά μεθάνιο,που αποκολλήθηκε με τη βοήθεια δύο ρυμουλκών και αγκυροβόλησε έξω από το λιμάνι του Ηρακλείου.
Το «GASLOG SARATOGA», με σημαία Βερμούδων, είχε αναχωρήσει από το Χιούστον με προορισμό το λιμάνι Αλί Αγά της Τουρκίας, με ενδιάμεσο σταθμό το Ηράκλειο. Εχει 31 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων και 10 Έλληνες.