ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: Σφράγισαν και το Alemagou με τους τζίρους των 4.000.000 ευρώ

Το δημοφιλές μπιτς μπαρ στη Φτελιά που κάνει τζίρο άνω των 4 εκατ. ευρω τη σεζόν σφραγίστηκε πριν απο λίγο απο κλιμάκιο εφοριακών για  απόδειξη των 6 χιλιάδων ευρώ

Νέα υπόθεση φοροδιαφυγής εντόπισε το κλιμάκιο των εφοριακών στη Μύκονο. Μετά το «σφράγισμα» του κεντρικού εστιατορίου του Nammos το περασμένο Σάββατο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχαν κοπεί αποδείξεις αξίας 73.000 ευρώ – ενώ το αποτέλεσμα του ελέγχου αμφισβητήθηκε απο τους υπεύθυνους της επιχείρησης οι οποίοι μάλιστα κατέθεσαν μηνύσεις εις βάρος των μελών του κλιμακίου για να τις αποσύρουν τελικά μερικές ώρες αργότερα – χθες είχαμε και νέο περιστατικό.

Το νέο περιστατικό σημειώθηκε στην παραλία της Φτελιάς, στο μπιτς μπαρ Alemagou, που και αυτό θεωρείται ένα απο τα πλέον δημοφιλή μαγαζιά του νησιού με τζίρους που ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ τη σεζόν.

Μάλιστα τον έλεγχο έκανε το ίδιο κλιμάκιο που είχε μεταβεί στο Nammos, καθώς απ’ ότι φαίνεται η εντολή που έχει λάβει απο τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών είναι για μόνιμη εγκατάσταση στο Νησί των Ανέμων στα πλαίσια επιχείρησης διαρκείας για την πάταξη του φαινομένου της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο των εφοριακών κατά την διάρκεια του ελέγχου στα ταμεία του μπιτς μπαρ -εστιατορίου φέρεται να διαπιστωσε λανθασμένη καταχώρηση του τρόπου πληρωμής (μετρητά ή πιστωτική κάρτα) που αφορά σε λογαριασμό αξίας 6.000 ευρώ.

Η επιχειρηση ζήτησε απο τους εφοριακούς να ελεγχθεί η «ασυμφωνία» μεταξύ αποδείξεων απο τη μια πλευρά και απο την άλλη μετρητών και πιστωτικών καρτών για να αποδειχθεί – σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς τους – οτι δεν υπάρχει παράβαση, όμως ο προϊστάμενος του κλιμακίου αρνήθηκε να ελέξχει την βασιμότητα των ισχυρισμών των υπεύθυνων της επιχείρησης και να προχωρήσει στον έλεγχο του ταμείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι του καταστήματος κάλεσαν το ΑΤ Μυκόνου προκειμένου να σπεύσουν αστυνομικοί για να κατάσχουν το ταμείο ώστε να επιβεβαιωθούν μετά απο έλεγχο τα όσα υποστηρίζουν, δηλαδή ότι δεν υπήρξε παράβαση.

Τελικά το κατάστημα σφραγίστηκε πριν απο μια ώρα απο το κλιμακιο των εφοριακών και για τις επόμενες 48 ώρες.

alemagou-mesa
alemagou-mesa-1
protothema.