ΚΡΗΤΗ

Νέα περιοχή αναζητείται πλέον για τη λαϊκή Μασταμπά

Βγαίνει οριστικά από το πλάνο ο σχεδιασμός της δημοτικής Αρχής για τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς του Μασταμπά στις οδούς Παλαμά και Κωνσταντινίδη, καθώς μετά και τη χθεσινή παρουσία δεκάδων κατοίκων της περιοχής στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τα μέλη του οργάνου ξεκαθάρισαν ότι θα πρέπει να γίνει σεβαστή η λαϊκή βούληση όσων ζουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή.

Όπως αποφασίστηκε αναστέλλεται η έκδοση απόφασης για τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς του Μασταμπά στις οδούς Παλαμά και Κωνσταντινίδη και έτσι τώρα η αρμόδια επιτροπή ξαναπιάνει από την αρχή το νήμα της αναζήτησης νέων περιοχών που θα μπορούν να φιλοξενήσουν τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Ωστόσο η αναβλητικότητα που σηματοδοτεί η αναζήτηση νέας θέσης από την αρχή για τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς του Μασταμπά  έχει ξεσηκώσει νέα θύελλα αντιδράσεων  από τους κατοίκους της οδού Παρασκευοπούλου που βρίσκονται σε θέση μάχης.

Όπως καταγγέλλουν δεν αντέχουν άλλη αναβλητικότητα στη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς, που εξακολουθεί να γίνεται στην περιοχή τους παραβιάζοντας προκλητικά τον νόμο και τον σχετικό κανονισμό λειτουργίας που έχει ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Χθες πάντως οι κάτοικοι των οδών Παλαμά και Κωνσταντινίδη ξεκαθάρισαν ότι το βαρύ κυκλοφοριακό φορτίο της ευρύτερης περιοχής θα δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στην περιοχή που όπως τόνισαν είναι αδιανόητο να μπορέσει να σηκώσει το βάρος της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς.

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στο το Δημοτικό Συμβούλιο.

Παράλληλα πρόσθεσαν ότι πρακτικά, ακόμα και αν η λαϊκή αγορά μεταφερθεί εκεί, οι κάτοικοι του Μασταμπά δεν πρόκειται να εξυπηρετηθούν, διότι πολύ απλά θα πρέπει να διανύσουν μια πολύ μακρινή απόσταση και όχι εύκολη σε ό,τι αφορά στις συνθήκες πρόσβασής της. Επίσης επικαλέστηκαν και τις αντιρρήσεις που εκφράζει η Τροχαία Ηρακλείου, για τη διεξαγωγή λαϊκής αγοράς στις οδούς Κωνσταντινίδη και Παλαμά.

Τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όσο και ο αρμόδιος των λαϊκών αγορών, κ. Π.Ινιωτάκης και Μ.Παττακός αντίστοιχα, τόνισαν ότι δεν μπορεί παρά να γίνει δεκτή η θέση των πολιτών που αντιδρούν. Γι’ αυτό άλλωστε γίνεται και ο δημόσιος διάλογος που σε κάθε περίπτωση είναι δείγμα πολιτισμού και ένδειξη για το πόσο πολύ σέβεται η δημοτική Αρχή την άποψη των πολιτών.

Ωστόσο ο κ.Ινιωτάκης τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει σεβαστό το γεγονός ότι χιλιάδες κόσμου πάνε στις λαϊκές, οι οποίες πολιτική βούληση της δημοτικής Αρχής είναι να λειτουργούν σε αναβαθμισμένο πλαίσιο που να εξυπηρετεί και τους εμπόρους και τους πολίτες.

Από την πλευρά του ο Μ. Παττακός τόνισε ότι η δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί τόσο τις αντιδράσεις των κατοίκων των οδών Κωνσταντινίδη και Παλαμά όσο και την υφιστάμενη ταλαιπωρία των κατοίκων της Παρασκευοπούλου. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει δρομολογηθούν νέες λύσεις μέσα από την αναζήτηση νέας θέσης, με τη διαδικασία του επείγοντος.

Ο  κ. Μανδαλάκης από τους «Ενεργούς Πολίτες» τόνισε ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί χώρος στο Γιόφυρο αλλά και το οικόπεδο Λυδάκη στην κατεύθυνση αυτή, ενώ ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μιχάλης Κασαπάκης σημείωσε ότι απαιτείται η ενεργή συμμετοχή των πολιτών για να βρεθεί λύση.

patris.gr