ΚΡΗΤΗ

Νέα προβλήματα στην ανάπλαση του κέντρου ! Τι συμβαίνει με τη μικρή Έβανς;

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα στην πολύπαθη ανάπλαση του “σταυρού” του Ηρακλείου, αφού θυμίζει λίγο το μυθικό τέρας της Λερναίας Ύδρας, που ένα πρόβλημα λύνεις… δύο ξεφυτρώνουν!

Κι ενώ, όπως θα διαβάσετε παρακάτω μπαίνει στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση της Λ. Δικαιοσύνης, νέα θέματα προκύπτουν στη μικρή Έβανς. Θυμίζουμε πως έχει ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες η παρέμβαση στον κάθετο δρόμο της ανάπλασης, τη μικρή Έβανς δηλαδή, με την υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ.

Να πούμε πως για λόγους που δεν γνωρίζουμε το συγκεκριμένο έργο έχει κατατμηθεί σε δύο μέρη, με την παρέμβαση αρχικά να περνά από σαράντα κύματα καθώς ο αρχικός εργολάβος της ΔΕΗ είχε προβλήματα οικονομικά με αποτέλεσμα, λόγω έκπτωσης του, να καθυστερήσει η έναρξη των εργασιών με τον επόμενο εργολάβο να αναλαμβάνει. Η εργολαβία κύλησε ομαλά, ολοκλήρωσε το μισό έργο και το υπόλοιπο το ανέλαβε η ΙΝΤΕΡΚΑΤ – εταιρεία – κολοσσός – που όμως το ´εδωσε με υπεργολαβία σε μικρότερο εργολάβο, ο οποίος φαίνεται να αντιμετωπίζει κι αυτός οικονομικά προβλήματα!

«Μαύρα φίδια» έχουν ζώσει τους καταστηματάρχες κι επαγγελματίες της μικρής Έβανς που φοβούνται πως έτσι όπως πάει το πράγμα οι γιορτές θα τους βρουν μέσα σε σκαμμένο τοπίο. Η αγωνία είναι έκδηλη στο πρόσωπο τους ενώ ανησυχία υπάρχει και στον εργολάβο της ανάπλασης που εξαρτάται άμεσα από την υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ κι αν εκείνο κολλήσει… μπλοκάρει το έργο!

Την ίδια ώρα μετρά αντίστροφα η ολοκλήρωση του έργου στη Λ. Δικαιοσύνης. Μπήκαν ήδη οι μπάρες, οι σχάρες και τα κράσπεδα αύριο αναμένονται τα υλικά για τα πρώτα 50 μέτρα κι από τη Δευτέρα αρχίζει η πλακόστρωση.

Ένα έργο που φιλοδοξεί σε πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς από ότι εκείνο της Ίδης, καθώς όσοι εμπλέκονται μπαίνουν στο τελικό στάδιο σαφώς πιο έμπειροι!

Νέα προβλήματα στην ανάπλαση του κέντρου !