ΕΛΛΑΔΑ

Νέα χτυπήματα από τους υποστηρικτές του Κουφοντίνα φοβούνται στην ΕΛΑΣ

Καταδρομικές επιθέσεις και καταλήψεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων «βλέπουν» οι αναλυτές – «Οι δυνάμεις δεν επαρκούν και οι κίνδυνοι παραμένουν μεγάλοι» δηλώνει αξιωματικός της ΕΛΑΣ στο protothema.gr – Νέα συγκέντρωση για τον «Λουκά» της «17 Νοέμβρη» στις 7 στα Προπύλαια

Κλιμάκωση των καταδρομικών επιθέσεων, ενδεχόμενες καταλήψεις σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας βλέπουν οι αναλυτές της Κρατικής Ασφάλειας μετά τα πέντε μεγάλα χτυπήματα της τελευταίας εβδομάδας.

Οι αξιωματικοί διακρίνουν αλλαγές στο modus operandi των μπαχαλάκηδων όπως για παράδειγμα το παραπλανητικό τηλεφώνημα που έκαναν προκειμένου να παγιδέψουν αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ στην οδό Ζαίμη στα Εξάρχεια, αλλά και επιθέσεις ακόμη και σε δημοσιογράφους γεγονός που τους κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνους και απρόβλεπτους.

Ήδη, ο εισαγγελέας που μπλόκαρε την άδεια Κουφοντίνα, βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό, τόσο ο ίδιος όσο και η κατοικία του ενώ πρώτος στόχος του συνόλου των δυνάμεων που περιπολούν και υπηρετούν στο κέντρο της Αθήνας είναι η ετοιμότητα σε περίπτωση καταδρομικής επιχείρησης από τους μπαχαλάκηδες.

«Ομάδα ΔΙ.ΑΣ, ΟΠΚΕ και ΜΑΤ, λειτουργούν πλέον με το φόβο ενός νέου χτυπήματος. Έτσι, οι περιπολίες είναι πιο στοχευμένες, η επιτήρηση και η καταγραφή των κινήσεων στο 100% ενώ ενίσχυση της φύλαξης στο μέτρο του δυνατού υπάρχει σε πολλά Α.Τ του κέντρου. Όμως οι δυνάμεις δεν επαρκούν και οι κίνδυνοι παραμένουν μεγάλοι» τονίζει στο protothema.gr αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει: «Χωρίς την ομάδα ΔΕΛΤΑ η πρόληψη των καταδρομικών επιθέσεων είναι δύσκολη και πλέον αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να εμποδίσουμε τους πιθανούς δράστες μετά από κάθε επίθεση να βρουν καταφύγιο στα Εξάρχεια».

Αξίζει να τονισθεί ότι σήμερα στις 7 το απόγευμα υπάρχει συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στα Προπύλαια και πορεία αλληλεγγύης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα με κύριο αίτημα «άμεση κατάργηση του εισαγγελικού βέτο” για την χορήγηση άδειας του Λουκά της 17Ν».

Το βράδυ της Δευτέρας, πριν την επίθεση στο αυτοκίνητο της δημοσιογράφου Μίνας Κραμήτρου και την καταδρομική με μολότοφ στο Α.Τ Καισαριανής όπου τραυματίστηκε ελαφρά αστυνομικός στο χέρι και τα μαλλι΄λα του, προηγήθηκε «μάχη» έξω από το Πολυτεχνείο με βροχή μολότοφ, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το protothema.gr.

epithesi02
epithesi03
epithesi01
epithesi05
epithesi04

«Το παρακράτος των Εξαρχείων έχει αποκτήσει στρατό με δομή και οργανωμένη δράση και κλιμακώνει τις επιθέσεις του οργανωμένα. Σήμερα έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή και ο συνάδελφος από τύχη δεν κάηκε ζωντανός. Αύριο, δεν ξέρουμε αν θρηνήσουμε θύμα πολίτη ή αστυνομικό στο βωμό της εκβίασης της Δικαιοσύνης για την αποφυλάκιση του πνευματικού τους καθοδηγητή» τονίζει στο protothema.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας.

epithesi00
Ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας

Δείτε επίσης