ΚΡΗΤΗΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Νέες επενδύσεις εντός και εκτός τειχών

Μπορεί η αγορά να βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και να μάχεται για την επιβίωσή της, αυτό δεν σημαίνει ωστόσο πως η επιχειρηματική δραστηριότητα μειώνεται.

Επενδύσεις που είτε έχουν δημιουργηθεί, είτε βρίσκονται στη φάση κατασκευής, έρχονται για να διαφοροποιήσουν το τοπίο στο Ηράκλειο, αλλά και να αλλάξουν τα δεδομένα σε συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Η αρχή έγινε από την οδό Ίδης, η οποία μετά την πεζοδρόμησή της έχει αλλάξει εντελώς χαρακτήρα και συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο από πλευράς επιχειρηματιών, όσο όμως και από πλευράς καταναλωτών. Εκτός από τα υφιστάμενα καταστήματα, η εμπορική αξία των οποίων έχει πολλαπλασιαστεί, ένα ακόμα κατάστημα με είδη ξηρών καρπών και ζαχαρωδών δημιουργήθηκε στο πολυόροφο κτήριο του πρώην Votre.

Μετά από αυτή την επένδυση, που ήδη έχει αρχίσει να λειτουργεί, το σημείο μετατρέπεται σε «κόμβο» πώλησης ξηρών καρπών, αφού σε λίγα μόλις μέτρα βρίσκονται συνολικά τρία αντίστοιχα καταστήματα, που ανήκουν μάλιστα σε αλυσίδες καταστημάτων.

Εκτός όμως από τα καταστήματα που ήδη έχουν δημιουργηθεί, υπάρχουν και νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες που προστίθενται όχι μόνο στο κέντρο της πόλης, αλλά και εκτός.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μεγάλης εταιρίας, η οποία απέκτησε κτηριακό συγκρότημα στον πεζόδρομο της Ταγματάρχου Τζουλάκη, προκειμένου να δημιουργήσει πολυκατάστημα που δραστηριοποιείται στον χώρο ένδυσης και υπόδησης.

Η συγκεκριμένη επένδυση τοποθετείται απέναντι στις υφιστάμενες επενδύσεις του κέντρου της πόλης, που στοχεύουν κυρίως στο νεανικό κοινό και εκτιμάται ότι όταν αρχίσει τη λειτουργία της θα λάβει μεγάλο μερίδιο από το αγοραστικό κοινό.

μεγάλη επένδυση τοπικού επιχειρηματία δρομολογείται σε τεράστιο ακίνητο που γειτνιάζει σε μεγάλα πολυκαταστήματα πώλησης αθλητικών ειδών στην 62 Μαρτύρων
Αλλάζει το τοπίο στην 62 Μαρτύρων

Και πέρα από τα τείχη της πόλης όμως, υπάρχει μια έντονη επιχειρηματική κινητικότητα, που έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα ανταγωνιστικές συνοικίες.

Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι η περίπτωση της 62 Μαρτύρων, όπου πλέον έχουν αναπτυχθεί σχεδόν κάθε είδους επιχειρηματικές δραστηριότητες. Τώρα όμως μια πολύ μεγάλη επένδυση τοπικού επιχειρηματία δρομολογείται σε τεράστιο ακίνητο που γειτνιάζει σε μεγάλα πολυκαταστήματα πώλησης αθλητικών ειδών.

Και η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα στοχεύει στο κοινό που αθλείται, καθώς ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας προγραμματίζει να δημιουργήσει ένα νέο υπερκατάστημα αθλητικών ειδών με πολυχώρους.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, το νέο υπερκατάστημα προβλέπεται να έχει άνετους χώρους στάθμευσης, μεγάλη καφετερία, ενώ εξετάζονται τα ενδεχόμενα να δημιουργηθούν χώροι για παιδιά, ή να εμπλουτιστούν τα νέα καταστήματα με πρόσθετες δραστηριότητες.

Όταν και αυτή η επένδυση ολοκληρωθεί, στην 62 Μαρτύρων αναμένεται να μεταφερθεί ο κύριος όγκος πώλησης αθλητικών ειδών, αφού οι μεγαλύτερες εταιρείες της Κρήτης, αλλά και παγκόσμιοι κολοσσοί θα δραστηριοποιούνται ο ένας δίπλα στον άλλο.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το 2019 αναμένεται να υπάρξουν νέα δεδομένα και σοβαρό ανακάτεμα της επιχειρηματικής τράπουλας.

.patris.gr