ΚΡΗΤΗ

Νέες κατολισθήσεις στα Χανιά, αυτοκίνητα θάφτηκαν κάτω από πέτρες Δείτε τις εικόνες

Δύο ημέρες μετά την κατάρρευση μικρού τμήματος στον Επιπρομαχώνα του Αγ. Δημητρίου στην παλιά πόλη των Χανίων, τα ξημερώματα της Πέμπτης κατέρρευσε το βόρειο τμήμα του μνημείου ενώ μεγάλοι χωμάτινοι όγκοι και πέτρες έπεσαν πάνω σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

 

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στη μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα ενώ φαίνεται ότι η κατολίσθηση μπορεί να συνεχιστεί καθώς το νοτιοανατολικό τμήμα κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Η κατολίσθηση έγινε νύχτα και δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το 2017, είχαν σημειωθεί μικρής έκτασης κατολισθήσεις στο μνημείο και είχαν ξεκινήσει αμέσως εργασίες για την αποκατάσταση και την στήριξη του Επιπρομαχώνα, όμως αποδείχτηκε ότι αυτές δεν ήταν αρκετές.

Ιδιοκτήτης ενός εκ των αυτοκινήτων πάνω στα οποία κατέληξαν οι χωμάτινοι όγκοι, μιλώντας στο Flashnews.gr σημείωσε ότι το πρόβλημα της ετοιμορροπίας είναι παλιό. Πριν από 20 χρόνια σημειώθηκε η πρώτη κατολίσθηση και οι επεμβάσεις που έγιναν τότε αφενός δεν ήταν οι ενδεδειγμένες, αφετέρου η τοποθέτηση λουλουδιών στο πάνω μέρος του Επιπρομαχώνα, δέσμευε νερό που πότισε εν τέλει το χώμα.

Κάτοικοι δηλώνουν ότι είναι ετοιμόρροπη και η πίσω πλευρά του Επιπρομαχώνα, όπου υπάρχουν δεκάδες δέντρα και οι ρίζες τους πιέζουν το τοίχος με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να πέσει και όταν αυτό συμβεί θα θρηνήσουμε θύματα γιατί σε εκείνο το σημείο κινείται πολύς κόσμος το βράδυ για τη διασκέδασή του.

 flashnews.gr