ΕΛΛΑΔΑ

Νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη [εικόνα]

Ενα νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, αυτή τη φορά εστιασμένο στο ζήτημα της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη.

Το νέο κάλεσμα που διακινείται στο διαδίκτυο αναφέρει:

«Λέμε ΟΧΙ στη Συμφωνία των Πρεσπών – ΟΧΙ στην ονομασία Βόρεια Μακεδονία για τα Σκόπια – ΟΧΙ στην Ενταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με τον όρο “Μακεδονία”».

Οι διοργανωτές καλούν «όλους και όλες την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου (η ώρα θα ανακοινωθεί σύντομα) έξω από το Γ’ Σώμα Στρατού, όπου στεγάζεται η Βάση του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη».

Το διαδικτυακό κάλεσμα για το συλλαλητήριο της Τετάρτης / Φωτογραφία: FacebookΤο διαδικτυακό κάλεσμα για το συλλαλητήριο της Τετάρτης / Φωτογραφία: Facebook

Μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι «καλούμε τους μαθητές όλης της Ελλάδας να πραγματοποιήσουν κατάληψη, τους ΑΓΡΟΤΕΣ να κλείσουν τα σύνορα και τους ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ να κάνουν απεργία και να κλείσουν όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και κτήρια».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτόκολλο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ αναμένεται να κατατεθεί σήμερα, Δευτέρα, στη Βουλή, ενώ εκτιμάται ότι θα έχει ψηφιστεί έως την προσεχή Πέμπτη.

| iefimerida.gr