ΚΡΗΤΗ

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ: Τον λένε «εγκέφαλο», αλλά δηλώνει θύμα

Η περίπτωσή του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «ανίατη». Το πιο ανησυχητικό όμως είναι το πώς τελικά ένας ισοβίτης μπορεί να κινεί μέσα από το κελλί του, όπως του αποδίδεται,  «στρατιές» ατόμων για την διακίνηση ναρκωτικών ανά την Ελλάδα και την Κρήτη ειδικότερα; Προφανέστατα κάτι δεν λειτουργεί σωστά.

Μόνο το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου έχει σχηματίσει σε βάρος του αλλεπάλληλες κακουργηματικές δικογραφίες ενώ σε άλλες προκύπτει, κατά τους αστυνομικούς κύκλους, έμμεση εμπλοκή του. Για την ΕΛ.ΑΣ ο 62χρονος αποτελεί στέλεχος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης, όμως επί ελληνικού εδάφους φέρεται να είναι το «κεφάλι».

Η περίπτωσή του έχει απασχολήσει σοβαρά την υπηρεσία Δίωξης  Ηρακλείου και για τον επιπλέον λόγο ότι φέρεται ως το άτομο που «λάνσαρε» στην Κρήτη την άκρως επικίνδυνη χημική ηρωίνη φαιντανύλη. Πρόκειται από τα σκληρότερα οπιούχα, ισχυρότερη έως 50 φορές από την ηρωίνη, με το Ηράκλειο να «μετρά» πιστοποιημένους θανάτους από την χρήση της.

Και όμως παρόλα αυτά ο άνθρωπος αυτός φέρεται να συνεχίζει απτόητος την δράση του μέσα από τις φυλακές, επιστρατεύοντας για τις μεταφορές «αναλώσιμα» πρόσωπα, γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας.

Έχει συμβεί να μεταχθεί στην Κρήτη προκειμένου να καθίσει στο εδώλιο, να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης και «καρφί» να οδηγηθεί στον ανακριτή Ηρακλείου προκειμένου  να απολογηθεί ως εμπλεκόμενος σε άλλη  υπόθεση διακίνησης.

Αυτή τη φορά η σύλληψη αφορά σε μία 40χρονη Ελληνίδα που βρέθηκε να μεταφέρει ποσότητα ηρωίνης. Σύμφωνα με την Αστυνομία στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι ενεργούσε κατ’ εντολή 62χρονου έγκλειστου των φυλακών. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η κοπέλα κατονομάζει ευθέως τον έγκλειστο ότι την πίεζε αφόρητα για την μεταφορά έναντι χρημάτων. Αναφέρεται ακόμα ότι ο σύντροφος της 40χρονης είχε «στρατολογηθεί» στο παρελθόν από τον κρατούμενο. Εκτιμάται ότι επέλεξε το συγκεκριμένο πρόσωπο επειδή ήταν «άφθαρτο» και δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές.

Ο ίδιος πάντως ξεσπά κατά της Αστυνομίας και παρουσιάζεται ως «εξιλαστήριο θύμα». Είναι πλέον τόσο εξοικειωμένος με τα δικαστήρια και τις διαδικασίες που αναλαμβάνει μόνος του την υπεράσπιση του εαυτού του. Καλοντυμένος και άριστος γνώστης της ελληνικής γλώσσας στέκεται ενώπιον της έδρας, προσπαθώντας να εμφανίσει τον εαυτό του ως «διωκόμενο».

«Με κυνηγούν με λύσσα, με εμπάθεια. Χρησιμοποιούν το όνομά μου δήθεν ότι είμαι «εγκέφαλος» κυκλώματος, όπως με «βαπτίζουν» είχε υποστηρίξει σε δικαστήριο στο Ηράκλειο. Σε άλλη πάλι δίκη είχε αντιδράσει έντονα όταν η εισαγγελέας έδρας χαρακτήρισε «παραμύθια» τους ισχυρισμούς του

patris.gr