ΕΛΛΑΔΑ

“Ναυάγιο” και στο EuroWorking Group για την α’ κατοικία

Σε γόρδιο δεσμό εξελίσσεται για την κυβέρνηση το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας μετά και το «ναυάγιο» στο χθεσινό EuroWorking Group.

Σε μια ιδιαίτερη δύσκολη συγκυρία το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσπαθεί να λύσει την εξίσωση του διαδόχου νόμου Κατσέλη καθώς έχει ήδη καθυστερήσει και χιλιάδες νοικοκυριά βρίσκονται στον «αέρα».

Πλέον απομένουν λίγες ημέρες ώστε θεσμοί και κυβέρνηση να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα επιτρέψει στο Eurogroup της 5ης Απριλίου να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης των 970 εκατ. ευρώ.

Οι δανειστές επέμειναν για ακόμα μια φορά στον χρονικό περιορισμό του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας, αλλά και στα οικονομικά κριτήρια σύμφωνα με τα οποία θα εντάσσεται κάποιος σε αυτό.

Πλέον η προσοχή εστιάζεται και στο αν τελικά το Μέγαρο Μαξίμου όπως έχει προαναγγείλει θα καταθέσει στη Βουλή μονομερώς το σχέδιό για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ώστε να ψηφιστεί εντός της εβδομάδος.

Πάντως το EuroWorking Group παρέπεμψε την κυβέρνηση στους θεσμούς οι οποίοι επιστρέφουν την ερχόμενη Δευτέρα 1η Απριλίου στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση ώστε να ξεκινήσει η τρίτη που πρέπει να ολοκληρωθεί τον Μάιο.