ΕΛΛΑΔΑ

Ναύπλιο: Έκλεισαν τη σελίδα οι διοργανωτές του «πάρτι βλασφημίας» μετά τις απειλές

Τι απαντά το μπαρ του Ναυπλίου για την παραποιημένη εικόνα του Ιησού με το κραγιόν και τα σκουλαρίκια

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιλογή μπαρ του Ναυπλίου που προσκαλούσε τον κόσμο σε «πάρτι βλασφημίας» την παραμονή των Χριστουγέννων μέσω μιας αφίσας που παρίστανε τον Ιησού Χριστό ντυμένο γυναίκα, μακιγιαρισμένο, με σκουλαρίκια και κραγιόν.

Οι διαχειριστές της σελίδας του μπαρ «Σκαντζόχοιρος» στο facebook την κατέβασαν μετά και τις απειλές που φέρεται να δέχθηκαν ακόμα και για τη ζωή τους.

ksa

Πριν «πέσει» η σελίδα, οι διοργανωτές του πάρτι επιχείρησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα, ενημερώνοντας πως κατέβασαν το event, ενώ παράλληλα έδωσαν την δική τους εκδοχή για τα γεγονότα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους ίδιους, κάποιοι έφθασαν στο σημείο να πάνε στα σπίτια τους για να τους απειλήσουν

skantzoxoiros

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά:

Για όσους θέλουν πραγματικά να ακούσουν την δική μας πλευρά, δεν θέλαμε ποτέ να πετύχουμε τίποτε από όλα αυτά. Το event κατέβηκε, δεν περιμέναμε ποτέ οτι θα έφτανε κάποιος στο σημείο να έρθει σπίτια μας για να μας κάνει κακό. Η εικόνα που χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν προϊόν δικό μας μιας και μπορεί να την βρει ο καθένας με ένα απλό search στο google και βρέθηκε ακριβώς όπως την ανεβάσαμε. Όσοι μας ξέρουν, γνωρίζουν ότι ο λόγος που χρησιμοποιήθηκε είναι αφενός η queer πλευρα του μαγαζιού και αφετέρου η χριστιανική αποδοχή όλων μας. Καλή χρονιά.

Σε ότι αφορά τη λέξη Queer, πρόκειται έναν όρο ομπρέλα, που αφορά τις έμφυλες μειονότητες, που δεν ανήκουν στην κατηγορία των ετεροφυλόφιλων και των cisgender και προσδιορίζει έτσι τα gay άτομα. Άνθρωποι που δεν αποδέχονται τις «παραδοσιακές έννοιες φύλων», και χωρίς να θέλουν να προσδιοριστούν ως ΛΟΑΤ πολλές φορές αυτοπροσδιορίζονται ως queer. Ο εν λόγω όρος χρησιμοποιείται ενίοτε ώστε να περιγράψει και κάποια ταυτότητα ή κάποια μη κανονιστική πεποίθηση.

parti_vlasthimias

Δείτε επίσης