ΓΥΝΑΙΚΑ

»Να ντύνεσαι για την ηλικία σου»: 10 γυναίκες αποδεικνύουν πως είναι ξεπερασμένο

Δεν υπάρχει πια το ‘να ντύνεσαι για την ηλικία σου’.

Κάποιος το είπε επιτέλους. Χρειάστηκε μία κειμενογράφος των New York Timesγια να δηλώσει πως το όλο θέμα με την ηλικία και τη μόδα πρέπει να σταματήσει και εμείς δεν θα μπορούσαμε να συμφωνούμε περισσότερο.

Δεν υπάρχει κάποιος γραπτός κανόνας που να λέει πως δεν μπορείς να φοράς τζιν σορτσάκι όταν είσαι 30, ούτε πως πρέπει να καλύπτεις τα χέρια σου όταν είσαι 40 και ούτε πως πρέπει να σταματήσεις να φοράς έντονα prints επειδή έχεις ρυτίδες. Ξέχνα το. Αν είναι να αλλάζουμε το στιλ μας τόσο δραστικά κάθε χρόνο της ζωής μας που περνά θα καταλήξουμε με μόνιμο στιλιστικό άγχος.

Το να ντύνεσαι για την ηλικία σου είναι και επίσημα ξεπερασμένο και βρήκαμε τις γυναίκες που το αποδεικνύουν. Μερικές από τις πιο στιλάτες γυναίκες εκεί έξω δεν παράτησαν τις pencil φούστες με κόψιμο όταν έγιναν γιαγιάδες (βλέπε Carine Roitfeld) και άρχισαν να φοράνε μπεζ μόνο μετά από τα 80ά γενέθλιά της. Αντιθέτως, έχουν κάνει το στιλ τους αυτόματα αναγνωρίσιμο, πράγμα που έχει προσελκύσει διάφορους σχεδιαστές και make-up artists που θέλουν να το πουλήσουν στον κόσμο.

Οπότε, την επόμενη φορά που θα αναρωτιέσαι αν είσαι ‘πολύ μεγάλη’ για κάτι, σταμάτα. Αν σου αρέσει και σε κάνει να νιώθεις όμορφα, φόρα το. Ντύσου για ‘σένα.

Iris Apfel

Carine Roitfeld

Bianca Jagger

Helen Mirren

Lucinda Chambers

Catherine Deneuve

Lisa Rodin

Natalie Massenet

Lauren Hutton

Diane Keaton

Vivienne Westwood