ΚΡΗΤΗ

Νεαρός αλλοδαπός  μετέφερε πέντε κιλά χασίς στο Ηράκλειο

Νεαρός αλλοδαπός εντοπίστηκε από σκύλο της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου να μεταφέρει σημαντική ποσότητα χασίς απ΄οτην Αθήνα

Ταξίδεψε στην Αθήνα για να προμηθευτεί σημαντική ποσότητα χασίς, την οποία σκόπευε να διακινήσει στο Ηράκλειο, ένας νεαρός αλλοδαπός. Όμως, κατά την αποβίβασή από το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά, τον περίμενε ο… σκύλος ανιχνευτής ναρκωτικών της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου!

Το εκπαιδευμένο τετράποδο αντέδρασε θετικά μόλις μύρισε την βαλίτσα που είχε μαζί του ο 19χρονος ταξιδιώτης κι έτσι οι λιμενικοί την άνοιξαν και βρήκαν στο εσωτερικό της δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους τεσσάρων κιλών και 646,7 γραμμαρίων.

Στην έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του αλλοδαπού, βρέθηκαν άλλες δέκα συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 15,6 γραμμαρίων.

Όλα τα ευρήματα κατασχέθηκαν μαζί με το ακτοπλοϊκό εισιτήριο και ένα κινητό του 19χρονου, ο οποίος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για αγορά, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση.