ΕΛΛΑΔΑ

Νεφρολόγος κλινικής «Ταξιάρχαι»: «Δεν πήγε κάτι λάθος, κάναμε αυτά που οφείλαμε»

«Ο πρώτος ασθενής είχε και ιστορικό Χρόνιας Αναπνευστικής Πνευμονοπάθειας – Η πρώτη ακτινογραφία που του κάναμε βγήκε καθαρή και η δεύτερη που έγινε την Δευτέρα του Πάσχα παρέπεμπε σε λοίμωξη του αναπνευστικού» ανέφερε στη συνέντευξή του ο υπεύθυνος της μονάδας τεχνητού νεφρού της κλινικής

Ο νεφρολόγος Δημήτρης Πλακιάς από την κλινική «Ταξιάρχαι» μίλησε απόψε στον ΣΚΑΙ και περιέγραψε πως έγινε η διασπορά του ιού στην κλινική του Περιστερίου.

Όπως είναι γνωστό όλα ξεκίνησαν την Μεγάλη Πέμπτη όταν ένας ασθενής παρουσίασε πυρετό. Ο Δημήτρης Πλακιάς σημείωσε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ότι είναι σύνηθες φαινόμενο οι νεφροπαθείς να παρουσιάζουν πυρετό.

Ακούστε τη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ:

 

Ο συγκεκριμένος ασθενής είχε και ιστορικό Χρόνιας Αναπνευστικής Πνευμονοπάθειας είπε ο κ. Πλακιάς και τόνισε ότι στον ασθενή έγινε ακτινογραφία η οποία βγήκε καθαρή και του δόθηκε φαρμακευτική αγωγή…

Η επόμενη ακτινογραφία που του κάναμε την Δευτέρα ήταν τελείως διαφορετική και παρέπεμπε σε λοίμωξη του αναπνευστικού με αποτέλεσμα να τον στείλουμε λόγω του συμπτώματος στο Θριάσιο νοσκομείο. Την Τρίτη μας ενημέρωσαν ότι ήταν θετικός» πρόσθεσε και ανέφερε ότι ενημερώσαμε τον ΕΟΔΥ και ζητήσαμε να μας ελέγξουν.

Ο υπεύθυνος της μονάδας τεχνητού νεφρού ισχυρίστηκε ότι λαμβάνονταν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας από το προσωπικό και στην ερώτηση τι έφταιξε και σημειώθηκαν τόσα πολλά κρούσματα υποστήριξε: Δεν πήγε κάτι λάθος…. Κάναμε αυτά που οφείλαμε να κάνουμε».