ΚΟΣΜΟΣ

«Ντύνει» ολόκληρα κτίρια με δαντέλες -Σαν ιστοί αράχνης [εικόνες]

Η NeSpoon είναι μια καλλιτέχνης δρόμου από την Πολωνία που φιλοτεχνεί τις τοιχογραφίες της με σπρέι. Εμμονή της είναι τα παραδοσιακά μοτίβα δαντέλας.Αυτά παρουσιάζει στις όψεις κτηρίων που κοσμεί ή στις εγκαταστάσεις της με νήμα.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ τα έργα της σε δημόσιο χώρο συχνά απλώνονται σε έκταση πολλών ορόφων. Οι εγκαταστάσεις της κρέμονται σε στοές ή σε δέντρα σαν γιγαντιαίοι ιστοί αράχνης.

Οι δαντέλες της  NeSpoon καλύπτουν ολόκληρα κτήρια Οι δαντέλες της NeSpoon καλύπτουν ολόκληρα κτήρια

Τα μοτίβα δαντέλας πάνω στους τοίχους τα φτιάχνει με σπρέϊΤα μοτίβα δαντέλας πάνω στους τοίχους τα φτιάχνει με σπρέϊ

Το 2017, είχε «απλώσει» τις δαντέλες της στην πρόσοψη του Urban Art Museum, στο Βερολίνο, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου των εγκαινίων του. Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς είχε «πλέξει» δαντέλα σε τυφλή όψη κτηρίου στο Μποράς της Σουηδίας, στο πλαίσιο του φεστιβάλ NO LIMIT.

Και είχε φιλοτεχνήσει δαντελένια τοιχογραφία σε χαμηλό κτήριο στο πανέμορφο νορβηγικό νησάκι Λοφότεν. Την επόμενη χρονιά, κατέβηκε νότια και συμμετείχε στο φεστιβάλ Emergence, καλύπτοντας με δαντέλα τυφλή όψη κτηρίου στο Βαλβέρντε της Σικελίας.

Δαντέλες σε εξωτερικούς χώρους, σαν ιστοί αράχνης Δαντέλες σε εξωτερικούς χώρους, σαν ιστοί αράχνης 

Η πιο πρόσφατη εικαστική παρέμβαση της NeSpoon είναι το πλέξιμο – με σπρέι, πάντα – δαντέλας στην όψη του Μουσείου Καλών Τεχνών και Δαντέλας στην Αλενσόν της Γαλλίας, βασισμένη στα σχέδια των Γαλλίδων καλλιτεχνών δαντέλας Μπριζίτ Λεφέμπβρ και Τερέζ Λεμουάν. Απολύτως ταιριαστό.

Η δουλειά της απαιτεί κόπο και φαντασία Η δουλειά της απαιτεί κόπο και φαντασία

Οι εγκαταστάσεις της κρέμονται σε στοές ή σε δέντρα σαν γιγαντιαίοι ιστοί αράχνηςΟι εγκαταστάσεις της κρέμονται σε στοές ή σε δέντρα σαν γιγαντιαίοι ιστοί αράχνης

iefimerida.gr