ΚΟΣΜΟΣ

Ξέφυγε -ξανά- ο Ντουτέρτε! «Ο Θεός σας είναι ηλίθιος»

Σε νέο παραλήρημα απαθανατίστηκε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε προκαλώντας σάλο στην χώρα για τις δηλώσεις του περί Θεού.

Η ερμηνεία του προέδρου της χώρας όσον αφορά τη Γένεση ήταν αυτή που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων αφού επέκρινε την… απόφαση του Θεού χαρακτηρίζοντάς την ηλίθια.

Αν και η δήλωσή του αυτή σε εκδήλωση την περασμένη Παρασκευή προκάλεσε σάλο με τον ιερείς να καλούν το λαό να προσευχηθεί για τον «τρελό» πρόεδρό τους, ο Ντουτέρτε δεν έκανε ούτε βήμα πίσω σε νέα τοποθέτησή του τη Δευτέρα.

«Δεν είπα ότι ο δικός μου Θεός είναι ανόητος. Ο δικός σας Θεός δεν είναι ο δικός μου γιατί ο δικός σας είναι ανόητος. Ο δικός μου έχει κοινή λογική» είπε χαρακτηριστικά σε εκδήλωση στην περιοχή Καγκαγιάν ντε Όρο.

Από το παραλήρημα του Ντουτέρτε δεν γλίτωσαν ούτε οι Δώδεκα Απόστολοι. «Ποιοι είναι αυτοί οι ανόητοι εδώ; Αυτοί οι άνθρωποι στους πίνακες αυτούς έγιναν ξαφνικά άγιοι επειδή απλά έτυχε να βρίσκονται εκεί (σ.σ. στον Μυστικό Δείπνο)».

Ο εκπρόσωπος του Ντουτέρτε επιχείρησε να αποκλιμακώσει την ένταση εξηγώντας ότι όσα είπε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων επηρέαστηκαν από την «δυσάρεστη» εμπειρία που είχε με τον Καθολικισμό.

Οι εξηγήσεις αυτές, ωστόσο, δεν φαίνεται να κατεύνασαν τις αντιδράσεις – ειδικά των ιερωμένων – με έναν εξ αυτόν να υποστηρίζει ότι «η επίθεση κατά του Θεού και της Βίβλου αποκαλύπτει είναι ένα ψυχολογικό φρικιό, ένας ψυχοπαθής, ένας βλάσφημος που δεν θα έπρεπε να είχε εκλεγεί ως πρόεδρος ενός χριστιανικού κράτους.