ΚΡΗΤΗ

Ξεκινά σήμερα η δίκη για τον φόνο του 39χρονου επιχειρηματία που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στην Κρήτη

Στις δικαστικές αίθουσες αναμένεται να αναβιώσει σήμερα η άγρια δολοφονία του 39χρονου επιχειρηματία Ιάκωβου Εμμανουήλ που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2017 και είχε συγκλονίσει όλο το πανελλήνιο.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θακαθίσουν ο 35χρονος συνέταιρος του επιχειρηματία, η 31χρονη φίλη του και δύο ακόμη νεαροί άνδρες, ηλικίας 26 και 24 ετών , σε βάρος των οποίων έχουν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις.

Σημειώνεται ότι τόσο ο 35χρονος συνέταιρος, ο 26χρονος αλλά και ο 24χρονος βρίσκονται ήδη στη φυλακή, καθώς κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες του στις ανακριτικές αρχές, ενώ η 31χρονη φίλη του συνεταίρου είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, στις 5 Ιανουαρίου του 2017 το πτώμα του επιχειρηματία από την Αθήνα, Ιάκωβου Εμμανουήλ, εντοπίστηκε σε ρεματιά στην περιοχή της Ροδιάς Ηρακλείου ενώ λίγα μέτρα μακριά του ήταν το αυτοκίνητό του.

Όπως διαπιστώθηκε ο 39χρονος επιχειρηματίας είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου ενώ οι έρευνες των αρχών «έδειξαν» ότι σε άλλο σημείο δολοφονήθηκε και αλλού εντοπίστηκε.

Κατηγορούμενοι για το έγκλημα ήταν αρχικά ο 34χρονος συνέταιρος του άτυχου επιχειρηματία, στον οποίο χρωστούσε 14.000 ευρώ, ο 25χρονος φίλος του και δύο ακόμη γυναίκες.

Ο 34χρονος στις μετέπειτα καταθέσεις του κατονόμασε ως συνεργό του και έναν 24χρονο, τον οποίο είχε πληρώσει για να εκφοβίσει το θύμα και ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου όταν μετέφεραν το πτώμα στο ρυάκι. Οι αστυνομικές αρχές αναζήτησαν και βρήκαν τον 24χρονο τον οποίο και συνέλαβαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας ήταν από την Αθήνα ωστόσο επισκεπτόταν αρκετά συχνά την Κρήτη για δουλειές, ενώ πριν τη δολοφονία του σχεδίαζε να ανοίξει γραφείο στην πόλη του Ηρακλείου.

Πηγή: cretapost.gr