ΚΡΗΤΗ

Ξυπνούν… μνήμες για το φονικό στο Μπιτζαριανό

Εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να αναβιώσει η υπόθεση της δολοφονίας του 58χρονου κτηνοτρόφου, Ανδρέα Κανάκη που σημειώθηκε το Μάρτιο του 2016 στο χωριό Μπιτζαριανό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Στο… σκαμνί κάθεται ένας 58χρονος – σήμερα – άνδρας ο οποίος φέρει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός φίλου του θύματος, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα, είχε καταδικαστεί σε 27 χρόνια φυλάκισης.

Ο 58χρονος, που ήταν κοντοχωριανός με το θύμα, είχε αναφέρει στην απολογία του πως για μία πολλοστή φορά είχε καβγαδίσει με τον Ανδρέα Κανάκη εξαιτίας κτηματικών διαφορών που τους χώριζαν, με αποτέλεσμα το όπλο του να εκπυρσοκροτήσει και να τραυματίσει θανάσιμα στο κεφάλι το συγχωριανό του.

Το χρονικό του εγκλήματος

Όλα συνέβησαν τον Μάρτιο του 2016 όταν ο κτηνοτρόφος, Ανδρέας Κανάκης μαζί με τον 58χρονο είχαν δώσει… ραντεβού για μία ακόμα φορά ώστε να λύσουν τις κτηματικές διαφορές τους.

Το ραντεβού είχε δοθεί σε αγροτική τοποθεσία στο Μπιτζαριανό με το θύμα να φτάνει στο σημείο, συνοδευόμενος από δύο φίλους του.

Οι δύο άνδρες λογομάχησαν για πολλοστή φορά, όταν ξαφνικά ο 58χρονος έβγαλε όπλο και πυροβόλησε το συγχωριανό του.

Αμέσως μετά εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση για να παρουσιαστεί αυτοβούλως την επόμενη ημέρα στην αστυνομία.

Μάλιστα σύμφωνα με τις μαρτυρίες των δύο φίλων του θύματος, ο φερόμενος ως δράστης άνοιξε πυρ και εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά ο ένας εξ αυτών.

cretapost.