ΚΡΗΤΗ

Οδηγός ταξί βρήκε γεμάτο πορτοφόλι και το παρέδωσε!

 
Καθώς καθάριζε το αυτοκίνητο, είδε στο πίσω κάθισμα ένα πορτοφόλι, που περιείχε πάνω από 1.200 ευρώ, αλλά και πολλές κάρτες.

Υπάρχουν τελικά… περιπτώσεις και περιπτώσεις! Από τη μία σήμερα η περίπτωση του οδηγού ταξί που πάρκαρε σε θέση αναπήρου στο κέντρο των Χανίων… και από την άλλη η περίπτωση του κ. Μανώλη Κρατσάκη ο οποίος βρήκε και παρέδωσε ένα αρκετά «φουσκωμένο» πορτοφόλι και δεν σκέφτηκε στιγμή να το κρατήσει!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Parakritika.gr, όλα συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης, όταν ο κ. Μανώλης πήρε κούρσα από το αεροδρόμιο των Χανίων για ξενοδοχείο στον Πλατανιά.

Αφού έφτασε στον προορισμό και άφησε τους τουρίστες, επέστρεψε στο αεροδρόμιο για να περιμένει στην πιάτσα την επόμενη κούρσα.

Καθώς καθάριζε το αυτοκίνητο, είδε στο πίσω κάθισμα ένα πορτοφόλι, που περιείχε πάνω από 1.200 ευρώ, αλλά και πολλές κάρτες.

Επικοινώνησε άμεσα με τον πρόεδρο, Ηλία Καραπατάκη, αναφέροντάς του ότι βρήκε το πορτοφόλι και πως θα έφευγε από την πιάτσα στο αεροδρόμιο για να επιστρέψει στο ξενοδοχείο και να παραδώσει το πορτοφόλι στον ιδιοκτήτη του.

Χρεώθηκε ουσιαστικά με 60 χλμ. πήγαινε – έλα… από φιλότιμο, και καλά έκανε! Ο ίδιος δεν θέλησε να πει οτιδήποτε για την αντίδραση του τουρίστα μόλις παρέλαβε το πορτοφόλι του, ωστόσο, η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου στην περιοχή του Πλατανιά πήρε και ευχαρίστησε τον κ. Καραπατάκη για την ενέργεια του συναδέλφου του.

«Το έχουμε ξαναπεί. Στο επάγγελμά μας υπάρχουν και τα καλά και τα κακά. Προσπαθούμε να μετριάσουμε όλες τα άσχημα, αλλά και να αναδεικνύουμε τα καλά. Όπως την ενέργεια του συναδέλφου μας, του κ. Κρατσάκη! Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στα Χανιά να έχει βρει κάτι συνάδελφος και να μην το έχει επιστρέψει. Οφείλω να συγχαρώ τον Μανώλη για την πράξη του και να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας ότι οι ταξιτζήδες στα Χανιά προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό! Καμιά φορά κάνουμε και τα λάθη μας, όπως ο συνάδελφος που πάρκαρε σε θέση ΑμΕΑ, αλλά κοιτάζουμε να περιορίσουμε τα κακώς κείμενα»,δήλωσε στο Parakritika.gr ο κ. Καραπατάκης.