ΚΡΗΤΗ

Οικογένεια επέστρεψε στην Αγγλία χωρίς το παιδί της μετά από διακοπές στην Κρήτη

Μία απίστευτη περιπέτεια έζησε μία μητέρα από την Αγγλία, η οποία όταν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Λονδίνου διαπίστωσε ότι ο γιος της ο Τζακ, δεν επέβαινε στο αεροσκάφος.

Η Nicola Purdy και τα παιδιά της ο 24χρονος Jack, ο 12χρονος Alex και η 11χρονη Darcie ήταν για διακοπές στην Κρήτη για μια εβδομάδα, επιστρέφοντας σπίτι τους στις 4 Ιουνίου.

Μετά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου για την πτήση της επιστροφής στο Κάρντιφ, ο 24χρονος Τζακ, ο οποίος πάσχει από αυτισμό, αρρώστησε και έκανε εμετό.

Γιατρός παρέλαβε τον Τζακ προκειμένου να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες και  η μητέρα με τα άλλα δύο της παιδιά, επιβιβάστηκαν κανονικά στο αεροσκάφος έχοντας την εντύπωση ότι τον Τζακ θα τον έφερναν υπάλληλοι της αεροπορικής εταιρίας αργότερα μετά την ειδική βοήθεια των γιατρών που θα λάμβανε.
1
Η ίδια δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Mirror, «παρατήρησα ότι η θέση του Jack δεν ήταν κατειλημμένη – αλλά ήμουν σίγουρη ότι βρισκόταν σε κάποια θέση προτεραιότητας, λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε.»

Μετά από την πτήση, η οποία διαρκεί περισσότερο από τέσσερις ώρες, η κυρία Purdy και τα παιδιά της πήγαν να παραλάβουν τις αποσκευές τους στο αεροδρόμιο του Κάρντιφ και εκεί διαπίστωσαν ότι ο Τζακ δεν ταξίδευε μαζί τους.

Στο αεροδρόμιο του Χίθροου σήμανε συναγερμός προκειμένου να εντοπιστεί το παιδί.

Η κ. Purdy ξεκίνησε μια αναζήτηση για τον Jack διάρκειας τριών ωρών, με τη βοήθεια της ασφάλειας των αεροδρομίων, της αστυνομίας και της British Consolat.

Τελικά ανακάλυψαν ότι δεν βρισκόταν καθόλου στην πτήση και ότι ήταν ακόμα στην Κρήτη χωρίς το διαβατήριο, χωρίς κινητό τηλέφωνο ή τα χρήματά του.

Η ίδια στην συνέντευξη της αναφέρει: «Ο γιος μου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου έτυχε της απαραίτητης ιατρικής φροντίδας και επέστρεψε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου όπου τον περίμεναν υπάλληλοι της αεροπορικής εταιρίας προκειμένου να επιβιβαστεί στην επόμενη πτήση για Λονδίνο.»

Τελικά, ο Jack επέστρεψε στο σπίτι του με ασφάλεια, με τη βοήθεια των αρχών οι οποίες κάλυψαν πλήρως τα έξοδα της επιστροφής του.

 

Πηγή: cretapost