ΚΟΣΜΟΣ

Οι γερμανικές ρίζες του Ντόναλντ Τραμπ και η επική αντίδραση της Άνγκελα Μέρκελ Το βίντεο με το «χαχανητό» της Γερμανίδας Καγκελάριου που έγινε viral

Ακόμη ένα αστείο περιστατικό ανάμεσα στο Ντόναλντ Τραμπ και την Άνγκελα Μέρκελ σημειώθηκε με εκείνον να αποκαλύπτει ότι σύντομα θα επισκεφθεί τη Γερμανία μετά από πρόσκληση της καγκελαρίου.

Ωστόσο, δεν ήταν αυτό το οποίο «λύγισε» το ίντερνετ… αλλά η αντίδραση της Γερμανίδας καγκελάριου όταν ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στις γερμανικές του ρίζες.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… Ντόναλντ Τραμπ και Άνγκελα Μέρκελέδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 26 Αυγούστου που πραγματοποιήθηκε πριν από τη διμερή συνάντηση τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής G7 στο Μπιαρίτς της Γαλλίας.

Εκεί, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα επισκεφθεί σύντομα το Βερολίνο και αναφέρθηκε στην γερμανική του κληρονομιά. «Θα είμαστε εκεί. νιώθουμε μεγάλη τιμή με την πρόσκληση – και αυτό είναι αλήθεια – και θα είμαστε εκεί. Ίσως σύντομα» δήλωσε.

Και μέχρι εκεί ήταν όλα υπό έλεγχο και η Άνγκελα Μέρκελ σχετικά ήρεμη.Τότε ο Τραμπ αναφέρθηκε στις γερμανικές του ρίζες με την αντίδραση της Μέρκελ να είναι… επική!

«Έχω γερμανικό αίμα στις φλέβες μου» είπε με τη Μέρκελ να ρουθουνίζει προσπαθώντας να καταπιέσει το γέλιο της.  Τα βίντεο από την αντίδραση της Μέρκελ έγιναν viral με το twitter να σχολιάζει το πόσο καταπιέστηκε η Μέρκελ για να μη γελάσει.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί, πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρεται στην γερμανική του καταγωγή. Τον Απρίλιο, κατηγόρησε την χώρα για ανεπαρκή στρατιωτική δαπάνη κατά την διάρκεια συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Τζενς Στολτενμπέργκ, αλλά προσπάθησε να το απαλύνει λίγο εκφράζοντας τον σεβασμό του για την Γερμανία και την ίδια την Άνγκελα Μέρκελ.

«Σέβομαι πολύ την Άνγκελα και έχω μεγάλο σεβασμό για την χώρα. Ο πατέρας μου ήταν Γερμανός, σωστά, ήταν Γερμανός και γεννήθηκε σε ένα πολύ όμορφο μέρος στη Γερμανία, γι’ αυτό και έχω σπουδαία αισθήματα για την Γερμανία, αλλά δεν πληρώνουν όσα θα έπρεπε να πληρώνουν» είχε δηλώσει τότε.

39 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Εκείνη την εποχή το σχόλιό του είχε επικριθεί γιατί παρόλο που ο πατέρας του Φρεντ Τραμπ, γεννήθηκε από οικογένεια Γερμανών μεταναστών από την Βαυαρία, ήρθε στον κόσμο σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης. Ο παππούς του, ο Φρίντριχ είχε γεννηθεί στην Γερμανία και στην συνέχεια μετακόμισε στις ΗΠΑ.