ΚΡΗΤΗ

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο Ηράκλειο

Η διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στο Ηράκλειο για ενημερωτικό σκοπό. Εκπρόσωποι της οργάνωσης θα βρίσκονται στα Λιοντάρια για να ενημερώσουν για το έργο και τις δράσεις των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα και διεθνώς, καθώς και για τους τρόπους οικονομικής υποστήριξης.

Πιο συγκεκριμένα, η Ομάδα Άμεσου Διαλόγου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα θα βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο σήμερα Τρίτη 17:00 – 21:00  και από Τετάρτη 12 έως Σάββατο 15 Ιουνίου 10:00 – 14:00.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση που παρέχει ιατρική φροντίδα σε ανθρώπους αποκλεισμένους από την υγειονομική περίθαλψη, σε θύματα βίας, φυσικών καταστροφών ή ενόπλων συγκρούσεων. Δρα με μοναδικό κριτήριο τις ιατρικές ανάγκες, ανεξάρτητα από φυλετικά, θρησκευτικά ή πολιτικά κριτήρια με στόχο την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου αλλά και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τις ανθρωπιστικές κρίσεις που μαίνονται στον πλανήτη.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δεν δέχονται χρηματοδότηση από το ελληνικό κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση και στηρίζονται αποκλειστικά σε ιδιωτικές δωρεές.