ΚΡΗΤΗ

Οι κάμερες ασφαλείας οδήγησαν στη σύλληψή του “ποντικού” που διέρρηξε διαμέρισμα γνωστού επιχειρηματία.

 

Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν καρέ-καρέ τις κινήσεις του 34χρονου διαρρήκτη, ο οποίος εισέβαλε στο διαμέρισμα γνωστού επιχειρηματία στον τομέα της εστίασης.
Ο διαρρήκτης, ο οποίος μάλιστα είχε δεμένο με επίδεσμο τον καρπό του δεξιού χεριού του (έτσι εμφανίστηκε στα δικαστήρια, έτσι καταγράφεται και από τις κάμερες) κατάφερε να βρει το κλειδί του χρηματοκιβωτίου και να αρπάξει μεταξύ άλλων χρήματα αλλά και το όπλο του ιδιοκτήτη, το οποίο κατείχε νόμιμα.

Ο 40χρονος επιχειρηματίας απουσίαζε με την οικογένεια του στο Ρέθυμνο και όταν επέστρεψε αντίκρισε αναστατωμένο το σπίτι και το χρηματοκιβώτιο άδειο. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου κατάφεραν να φθάσουν στην ταυτότητα του 34χρονου όταν από άλλη κάμερα μίνι-μάρκετ τον είδαν να αποβιβάζεται από ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, λίγο πριν την διάρρηξη, απέναντι από το διαμέρισμα του επιχειρηματία.

Αναζήτησαν μέσω του γραφείου ενοικιαζόμενων τον άνθρωπο που είχε ενοικιάσει το συγκεκριμένο όχημα, τον εντόπισαν και σε κατάθεση που έδωσε αναγνώρισε με βεβαιότητα τον 34χρονο. Είχαν συναντηθεί, όπως υποστηρίζει, για να του δείξει σπίτια προς ενοικίαση στην περιοχή. Ο 34χρονος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και αναμένεται να απολογηθεί σήμερα ενώπιον των ανακριτικών Αρχών του Ηρακλείου.