ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι  νέοι  «Ηρόστρατοι»

 

του Δημήτρη Κ. Σαρρή

Όπως είναι γνωστόν, ο Ναός της Εφέσου, αφιερωμένος στη Θεά της Ευφορίας της Γης Αρτέμιδος , ένα από τα 7 θαύματα της Αρχαιότητας, λόγω της επιβλητικότητας και του μεγίστου κάλους του, το 356 π.χ. πυρπολήθηκε από τον διαβόητο Ηρόστρατο.

Το κίνητρο του βέβηλου αυτού πυρπολητή υπήρξε παράδοξο:  Η απόκτηση «φήμης», δημοσιότητας, έστω και αν αυτή θα του προσέδιδε  αρνητική «υστεροφημία»,αρκεί να εγγραφεί το όνομά του στην Ιστορία.

Αδυνατώντας να καταφέρει να γράψει το όνομά του στις δέλτους της Ιστορίας, για το κοινωφελές έργο του ή τις αγαθοεργείς πράξεις του, επέλεξε την πρωτοφανή αυτή καταστρεπτική πράξη για να επιτύχει τον άνομο σκοπό του, την ικανοποίηση της αρρωστημένης φιλοδοξίας του.

Με την βέβηλή του πράξη,  ο εμπρηστής κατάφερε να παραμείνει στην ιστορία, ως ο πυρπολητής  του Ναού της Εφέσου.

Ο σύγχρονος «ναός της Εφέσου», της  Ελληνικής Δημοκρατίας, θεωρείται δίκαια η Ιστορία μας η Εθνικότητα μας  και η Εδαφική μας Ακεραιότητα .

Σήμερα κάποιοι Νεοέλληνες  ,καθότι εζήλωσαν την δόξα του περιβόητου Ηρόστρατου ,αλλά ίσως και από  σκοπιμότητα να φανούν οσφυοκάμπτες και πρόθυμοι στους σχεδιασμούς των ισχυρών συμμάχων μας ,Ευρωπαίων και υπέρατλαντικών,αποβλέποντας σε προσωπικά ή άλλα οφέλη,    θυσιάζουν την Ιστορία μας και την γλώσσα μας , με αποδοχή της ωμής παραχάραξης της ,αποδυναμώνουν την Ελληνική εθνικότητα του λαού μας,χαρίζοντας την σε αλλοεθνείς, και θέτουν σε κίνδυνο την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας ,με την ενίσχυση του πολυχρόνιου Αλυτρωτισμού ,του γειτονικού μορφώματος ,που υποβλέπει την Μακεδονία μας και αποβλέπει στην έξοδο του στο Αιγαίο.

Είναι φοβερό ,για να αλλάξει κάποιος απλός  πολίτης το Επίθετό του, υποβάλλει αίτηση στον οικείο Δήμο, στη συνέχεια δημοσιεύεται το αίτημα του, αυτό, σε τοπικές εφημερίδες αλλά και των Αθηνών,και καλείται κάθε διαφωνών να υποβάλλει γραπτά  τις ενστάσεις του, εκθέτοντας τους λόγους της διαφωνίας του, καταγγέλλοντας πιθανή ύποπτη σκοπιμότητα του αιτούντος,π.χ.για λόγους σφετερισμού κάποιας κληρονομίας , για να ζητά την αλλαγή του όνόματος του ,προσκομίζει  μάλιστα μάρτυρες και τελικά αποφασίζει το Δικαστήριο ,που επικυρώνει η απορρίπτει το αίτημα αλλαγής του ονόματος του πολίτη αυτού.

Ενώ για το αλλαγή του ονόματος την ΠΓΔΜ,η κυβέρνηση δεν ζητάει καν  την γνώμη του Ελληνικού λαού,τις μαζικές κινητοποιήσεις τού οποίου αγνοεί και  κινείται να επικυρώσει το σοβαρό αυτό θέμα με μια ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία της μιάς ψήφου,των Βουλευτών της και κάποιων προθύμων ,χωρίς να καταφύγει,τουλάχιστον , σε Δημοψήφισμα, όπως έκανε ήδη το γειτονικό κρατίδιο ,σεβόμενο τους πολίτες του.

Ο  Δημοκρατικός ελληνικός λαός πρέπει να αποτρέψει , τους επίδοξους αυτούς <<συνέλληνες>>  ,να ολοκληρώσουν το Ηροστράτιο έργο τους.