ΚΡΗΤΗ

Οι…πρώτοι των πρώτων στην Κρήτη!

Ήξεραν βέβαια πως κατά πάσα πιθανότητα με τις άριστες βαθμολογίες που είχαν συγκεντρώσει, θα πετύχαιναν την εισαγωγή τους στην πρώτη σχολή επιλογής, όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών του 2019. Η επιβεβαίωση της επιτυχίας τους όμως ήρθε σήμερα και για κάποιους η χαρά ήταν ακόμα μεγαλύτερη, αφού κατόρθωσαν όχι μόνο να περάσουν στην σχολή που προτιμούσαν, αλλά το κατόρθωσαν και στις πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Πρώτος “έκοψε το νήμα” στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης ο Λευτέρης Βασιλάκης, με τον…περήφανο πατέρα του να μοιράζεται τον ενθουσιασμό του για την μεγάλη επιτυχία μέσω social media.

Οι...πρώτοι των πρώτων στην Κρήτη!

Από το Ηράκλειο, η Μαρίνα Βισκαδουράκη κατάφερε όχι μόνο να πετύχει την εισαγωγή της στη σχολή που επιθυμούσε, στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, αλλά να εισαχθεί και πρώτη κατά σειρά!

Οι...πρώτοι των πρώτων στην Κρήτη!

Στα Χανιά η Εύα Φραγκονικολάκη, μαθήτρια του 3ου Γενικού Λυκείου Χανίων, με 19.142 μόρια – την μεγαλύτερη βαθμολογία στο νομό Χανίων – εισάγεται 4η στην σχολή Χημικών Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Αθήνα.

Η Εύα από τα μέσα Ιουλίου, ταξίδεψε στην Αθήνα για να “ετοιμάσει” το νέο κεφάλαιο που ανοίγει στην ζωή της μιας και με βάση την βαθμολογία της ήταν σίγουρη για την εισαγωγή της στην Σχολή της επιλογής της. Κατάφερε να βρει σπίτι – κάτι που μοιάζει “βουνό” για αρκετούς φοιτητές ειδικά των Χανίων, λόγω της λαίλαπας του Airbnb – και την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα αναχωρήσει και πάλι για την πρωτεύουσα για να εξοπλίσει το νέο της σπίτι.

Η Εύα, δεν θα είναι όπως σημειώνει σε ένα εντελώς ξένο περιβάλλον καθώς αρκετοί φίλοι της έχουν “περάσει” σε σχολές στην Αθήνα ωστόσο υπάρχουν και άλλοι που αφήνει πίσω της.

“Με πιάνει μια μελαγχολία που θα φύγω από τον τόπο μου, που θα “σπάσουν” παρέες αλλά από την άλλη μεριά ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου που πιστεύω οτι θα είναι όμορφο, τουλάχιστον έτσι έχει φανεί μέχρι τώρα”, σημείωσε στο Flashnews.gr η Εύα αναφερόμενη στα πρώτα συναισθήματα που της δημιουργεί η συνειδητοποίηση της νέας σελίδας που ανοίγει στη ζωή της

Οι...πρώτοι των πρώτων στην Κρήτη!

Ο Μανώλης Αρχοντάκης, είδε τους κόπους του να ανταμοίβονται καθώς κατάφερε να εισαχθεί στην σχολή της επιλογής του

Ο Μανώλης, ήταν μαθητής του 2ου Λυκείου Χανίων και με συστηματικό διάβασμα συγκέντρωσε 19.140 μόρια, στο δεύτερο πεδίο, οπότε και πέτυχε την εισαγωγή του στην σχολή Ικάρων στο τμήμα των ιπτάμενων.

Ο ίδιος δήλωσε στο flashnews.gr, ότι είναι πολύ χαρούμενος που κατάφερε να εισαχθεί, στην πρώτη του επιλογή και μάλιστα μπήκε πρώτος στο τμήμα.

Όπως αναφέρει, ήθελε από το νηπιαγωγείο κιόλας, να γίνει πιλότος κα είναι περήφανος που θα κάνει το όνειρο του πραγματικότητα.

Οι...πρώτοι των πρώτων στην Κρήτη!
cretalive.