ΚΡΗΤΗ

Οι τουρίστες συμμετέχουν στον “Κρητικό Τρύγο” μέσω προγράμματος της γερμανικής TUI

Πρωτοβουλίες αγροτοδιατροφικών δραστηριοτήτων που συζητιούνταν εδώ και χρόνια, γίνονται τώρα από ξένες εταιρείες στην Κρήτη.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Creta Maris Beach Resort στις 23 Αυγούστου διοργανώθηκε μια από τις πλέον αγαπητές και ξεχωριστές, ετήσιες δράσεις, ο «Κρητικός Τρύγος».

Η παραδοσιακή δράση, λαμβάνει χώρα για 7η συνεχή χρονιά.

Υλοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «We do local» και της συμμετοχής στο πρόγραμμα της γερμανικής TUI με την επωνυμία «TUI cares for Crete: Κρήτη-Πρώτα βήματα προς έναν βιώσιμο διατροφικό προορισμό».

Στοχεύει στη μύηση των επισκεπτών σε μια παραδοσιακή κρητική αγροτική εργασία, τη γνωριμία με την κρητική οινοποιητική κουλτούρα, τα χαρακτηριστικά του κρητικού αμπελώνα και στην ενημέρωση για το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει το ξενοδοχείο.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου:

Με αφετηρία το αμπέλι του ξενοδοχείου, οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά, αλλά και να μετάσχουν σε όλες τις παραδοσιακές Κρητικές εργασίες. Συγκεκριμένα, ξεκινώντας από τον τρυγητό, οι συμμετέχοντες μάζεψαν τα σταφύλια από το αμπέλι, μεταφέροντας τα στη συνέχεια, φορτωμένα σε γαϊδουράκι, στο χώρο του πατητηριού, όπου τα πάτησαν για την παραγωγή του μούστου. Έπειτα, παρακολούθησαν από κοντά την απόσταξη (μαζί με τα στράφυλα) για τη παραγωγή ρακής, ενώ γεύτηκαν την παραδοσιακή συνταγή της μουσταλευριάς, υπό την συνοδεία μουσικής, χορού και τοπικών κερασμάτων.

Η δράση “Κρητικού Τρύγου” έτυχε μεγάλης και ενθουσιώδους συμμετοχής από τους επισκέπτες του ξενοδοχείου, οι οποίοι έδειξαν έντονα το ενδιαφέρον τους να γνωρίσουν τον τοπικό τρόπο ζωής, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της Κρήτης.

agonaskritis.gr