ΕΛΛΑΔΑ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ «ΕΓΚΛΗΜΑ» – H «καταιγίδα των Πρεσπών» φέρνει πολιτικές εξελίξεις- Πανηγυρίζει ο Ζάεφ: «Στην ατζέντα του ΝΑΤΟ τα Σκόπια»

Εντονες είναι οι εξελίξεις μετά την Συμφωνία των Πρεσπών. Οι διαμαρτυρίες του κόσμου είναι πλέον έντονες σε όλη την Ελλάδα. Σέρρες, Μεγαλόπολη, Γιαννιτσά, Έδεσσα, Λάρισα και Χανιά, έδειξαν στου Κυβερνητικούς πως πλέον δεν τους χωρά ο τόπος.

Στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας με διαδηλωτές να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα κατά των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ του νομού, Αφροδίτης Σταμπουλή και Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά αντίστοιχα. Σε κάποιο σημείο της πορείας, έστησαν μάλιστα και… κρεμάλες, ενώ τοποθέτησαν σημαία των Σκοπίων στην είσοδο των γραφείων της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών!

Έξω από το γραφείο της υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά οι διαδηλωτές επιδόθηκαν σε έντονες αποδοκιμασίες με υβριστικά συνθήματα εναντίον της κυρίας Κόλλια Τσαρουχά. Οι αντιδράσεις δεν περιορίζονται όμως στο θέμα των Σκοπίων.

Χθες, εξαγριωμένοι κάτοικοι της Μεγαλόπολης και εργαζόμενοι της ΔΕΗ διαδήλωσαν εναντίον της πώλησης, όταν επισκέφτηκε χθες την περιοχή ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.

Φώναζαν συνθήματα όπως «Τσίπρα—Σταθάκη ακούστε το καλά, το ξεπούλημα σας, θα μείνει στα χαρτιά», «πουλάτε, πουλάτε, στη φυλακή θα πάτε», ενώ πέταξαν στα σκαλιά του Δημαρχείου, όπου βρέθηκε το κυβερνητικό στέλεχος σανό και κάρβουνο!

Οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες. Το φιτίλι του Μακεδονικού ήρθε να βάλει τη φωτιά των γεγονότων που θα ακολουθήσουν.

Πανηγυρίζει ο Ζάεφ

«Το NATO αποφάσισε ομόφωνα να βάλει στην ατζέντα πρόσκληση στην ΠΓΔΜ«, γράφει στο Twitter ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές.

Στην ατζέντα της συνόδου του NATO, στις 11 και 12 Ιουλίου, περιλήφθηκε το ενδεχόμενο πρόσκλησης της ΠΓΔΜ στην διατλαντική Συμμαχία. Αυτό ανακοίνωσε ο σκοπιανός πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ.

Σε αναρτήσεις του στο Twitter, o πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, υποστήριξε πως η σχετική απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τα μέλη του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου. Το οποίο είναι το κύριο όργανο λήψης πολιτικών αποφάσεων στη Συμμαχία.

«Πρόκειται για ιστορικό βήμα», ανέφερε ο κ. Ζάεφ.

.crashonline.