ΕΛΛΑΔΑ

Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων: Δάνεια μόνο για τους «εκλεκτούς» του Υπουργείου

 
Με μία δηκτική ανακοίνωση η ΠΟΑΣΥ κατηγορεί την ηγεσία καταγγέλλει πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων  και απευθύνει έκκληση να εφαρμοστεί το κοινωνικό πλαίσιο

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση στην οποία γίνεται αναφορά στα “τραπεζικά δάνεια των εκλεκτών” η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων θέτει επί τάπητος το ζήτημα της δανειοδότησης των αστυνομικών αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “Στη χώρα μας, όπως έγινε ευρέως γνωστό τις τελευταίες ημέρες, δάνεια από τις Τράπεζες λαμβάνουν μόνον οι εκλεκτοί.

Οι αστυνομικοί και εν γένει οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι οποίοι δεν ανήκουν στην παραπάνω «ελίτ» και συνεπώς δεν μπορούν να πάρουν δάνειο από Τράπεζες, είναι ασφαλισμένοι στο ΤΕΑΠΑΣΑ (Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης) και αναμένουν την υπογραφή της κυρίας Υπουργού για την αποδέσμευση των κεφαλαίων, την έναρξη της διαδικασίας χορήγησης δανείων (από 2.000€ έως 4.000€)”

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ

“Τους τελευταίους μήνες, καίτοι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΑΠΑΣΑ έχει εγκρίνει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που έχουν κυρίως θετικό πρόσημο για τους ασφαλισμένους και τις οικογένειες αυτών, η Πολιτική Ηγεσία δεν έχει χρόνο γι’ αυτού του είδους τις τομές – πολλώ δε μάλλον όταν η «φαιά ουσία» διοχετεύεται στις συνεχόμενες κρίσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας – και ως εκ τούτου όλες οι διαδικασίες έχουν παραμείνει στάσιμες. Πέραν όμως των προαναφερομένων που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην Κυβέρνηση, η στασιμότητα, δυστυχώς, έχει μεταφερθεί και στις τυπικές λειτουργίες του Ταμείου, οι οποίες εξαρτώνται από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου μας. Τέτοια λειτουργία θεωρείται η έγκριση αποδέσμευσης κεφαλαίων για τη χορήγηση προσωπικών δανείων εκτάκτων αναγκών έτους 2019 και αφορά μεγάλο μέρος συναδέλφων μας πανελλαδικά.

Οι μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων ετών μεταφράζονται σε τεράστιες οικονομικοκοινωνικές απώλειες και για τον Κλάδο των Σωμάτων Ασφαλείας. Οι υποχρεώσεις τους, τόσο οι οικογενειακές όσο και οι προσωπικές, είναι πολλές και δυστυχώς δεν μπορούν να τις αντιμετωπιστούν με τις πετσοκομμένες αποδοχές τους. Οι αστυνομικοί, καθώς και η πλειοψηφία των εργαζομένων σε παγκόσμιο επίπεδο, όταν αντιμετωπίζουν μια έκτακτη ανάγκη που έχει οικονομικό αντίκτυπο, ανατρέχουν στη λύση της εύρεσης κεφαλαίων μέσω των Τραπεζών ή των αλληλοβοηθητικών Ταμείων. Στη χώρα μας, όπως έγινε ευρέως γνωστό τις τελευταίες ημέρες, δάνεια από τις Τράπεζες λαμβάνουν μόνον οι εκλεκτοί.

Οι αστυνομικοί και εν γένει οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι οποίοι δεν ανήκουν στην παραπάνω «ελίτ» και συνεπώς δεν μπορούν να πάρουν δάνειο από Τράπεζες, είναι ασφαλισμένοι στο ΤΕΑΠΑΣΑ (Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης) και αναμένουν την υπογραφή της κυρίας Υπουργού για την αποδέσμευση των κεφαλαίων, την έναρξη της διαδικασίας χορήγησης δανείων (από 2.000€ έως 4.000€) και την υλοποίηση των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου. Αποφάσεις που χαρακτηρίζονται ως ζωτικής σημασίας τόσο για τους ασφαλισμένους όσο και για τον ίδιο τον Φορέα. Όχι πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των εργαζομένων! Αφουγκραστείτε τις ανάγκες του προσωπικού!! Εφαρμόστε το εναπομείναν κοινωνικό πλαίσιο της Χώρας μας!”.