ΕΛΛΑΔΑ

Ομπρέλες μέχρι την Παρασκευή αλλά από το Σαββατοκύριακο βρείτε τα μαγιό σας

Κάθε άλλο παρά ανοιξιάτικος αναμένεται να είναι ο καιρός τις προσεχείς ημέρες, καθώς σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών η χώρα, μέχρι την προσεχή Παρασκευή, θα αντιμετωπίσει, ξανά, ένα «κοκτέιλ» βροχοπτώσεων και αφρικανικής σκόνης.

Όπως αναφέρει το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σήμερα Τρίτη, αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Κατά κύριο λόγο θα επηρεαστούν το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Μακεδονία και η Βόρεια Θεσσαλία, όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά.

Κατά τόπους, όπως χαρακτηριστικά τονίζει το Εθνικό Αστεροσκοπείο, δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις.

Στο βίντεο απεικονίζεται η εξέλιξη των φαινομένων -βροχοπτώσεων και καταιγίδων- μέχρι το απόγευμα της προσεχούς Παρασκευής:

«Ανοιξιάτικος» καιρός με… χιόνια στα ορεινά

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή (17/05) ο καιρός θα διατηρηθεί βροχερός κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολύ μεγάλα υψόμετρα υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν και χιονοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση η οποία θα είναι περισσότερο αισθητή στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται βροχές ή καταιγίδες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις που μόνο τοπικά ενδέχεται πρόσκαιρα να φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Νέα «επίσκεψη» της αφρικανικής σκόνης

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του meteo.gr για τον καιρό, από σήμερα, Τρίτη 14 Μαΐου, σχετική αύξηση θα παρουσιάσουν οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από το Σάββατο, 18 Μαΐου.

Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί πως από το Σαββατοκύριακο και ο καιρός θα βελτιωθεί και ο… υδράργυρος θα πάρει την ανηφόρα, φτάνοντας αρχικά την Κυριακή τους 28-29 βαθμούς Κελσίου και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ανεβαίνοντας ακόμα περισσότερο, σε επίπεδα και άνω των 30 βαθμών.