ΚΟΣΜΟΣ

Οργή στην Ινδία για την άγρια δολοφονία 26χρονης μετά από ομαδικό βιασμό

Σάλο και οργή έχει προκαλέσει στην Ινδία η άγρια δολοφονία μιας 26χρονης κτηνιάτρου από τέσσερις άνδρες οι οποίοι νωρίτερα την είχαν βιάσει.

Η σορός της άτυχης 26χρονης βρέθηκε καμμένη κάτω από μια γέφυρα στα περίχωρα της πόλης Ιντεραμπάντ την περασμένη Τετάρτη.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η δολοφονία και ο βιασμός της κτηνιάτρου ήταν προμελετημένος καθώς, όπως έχει προκύψει, τα λάστιχα στο μοτοποδήλατο της 26χρονης είχαν ξεφουσκωθεί από τους τέσσερις άνδρες οι οποίοι περίμεναν σε ένα φορτηγό και προσφέρθηκαν να την βοηθήσουν.

Οι τέσσερις δράστες παρέσυραν την 26χρονη σε έναν εγκαταλελειμένο χώρο κοντά στον δρόμο όπου την φίμωσαν για να μην ακούγονται οι κραυγές της. Η εκτίμηση των αρχών είναι ότι η 26χρονη πέθανε από ασφυξία. Στη συνέχεια οι τέσσερις βιαστές και δολοφόνοι φόρτωσαν τη σορό της άτυχης γυναίκας σε ένα φορτηγό και στη συνέχεια τη μετέφεραν κάτω από μια γέφυρα και της έβαλαν φωτιά αφού πρώτα την έλουσαν με κηροζίνη.

Η άγρια δολοφονία της 26χρονη προκάλεσε συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα καθώς σε αρκετούς ξύπνησαν μνήμες από μια αντίστοιχη υπόθεση του 2012 με θύμα τότε μια φοιτήτρια στο Δελχί.

Οι τέσσερις δράστες, ηλικίας 20 έως 26 ετών, έχουν συλληφθεί. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας είχαν καταναλώσει αλκοόλ και είχαν εντοπίσει την 26χρονη ώρες πριν της επιτεθούν.

Για την ίδια υπόθεση έχουν τεθεί σε υποχρεωτική άδεια τρεις αστυνομικοί που κατηγορούνται ότι άργησαν να κινητοποιήσουν τις αρχές όταν η οικογένεια της 26χρονης κατήγγειλε την εξαφάνισή της. Οι τρεις αστυνομικοί φέρονται να είπαν στους γονείς της ότι κατά τους ίδιους η κόρης τους είχε εξαφανιστεί με κάποιον άνδρα αν και οι γονείς της 26χρονης τους είπαν ότι είχαν μιλήσει μαζί της στο τηλέφωνο και η κτηνίατρος τους είχε πει ότι το λάστιχό της είχε ξεφουσκώσει, ήταν μόνη της στο δρόμο και φοβόταν.