ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αλβανός… επιχειρηματίας που γέμισε ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας

Κύκλωμα αλλοδαπών που διακινούσε ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας, με “αφανή” αρχηγό γνωστό Αλβανό επιχειρηματία, ο οποίος επένδυε τα χρήματα από την εμπορία ναρκωτικών στις επιχειρήσεις του στην πατρίδα του, εξάρθρωσε η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της Δίωξης, συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Πακιστάν, οι οποίοι είχαν πελατεία άνω των 250 ατόμων στον άξονα από την πλατεία Κουμουνδούρου μέχρι το τέρμα Πατησίων, διακινώντας σε καθημερινή βάση μεγάλες ποσότητες χασίς και κοκαΐνης.

Της σύλληψης κατάφερε να διαφύγει ένας Αλβανός κακοποιός, που λειτουργούσε για λογαριασμό του επιχειρηματία συμπατριώτη του ο οποίος έστελνε από την Αλβανία ποσότητες ναρκωτικών στους ανθρώπους του στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έμπειροι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, από τις νόμιμες παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μέσω του υπέρ κοριού της ΕΛ.ΑΣ, διαπίστωσαν την εμπλοκή του Αλβανού επιχειρηματία, ο οποίος κανόνιζε τα φορτία που θα έρχονταν στην Ελλάδα προκειμένου να διακινηθούν από το κύκλωμα που είχαν στήσει οι δικοί του άνθρωποι στην χώρα μας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι γνωστός επιχειρηματίας στην Αλβανία καθώς διαθέτει αλυσίδα καταστημάτων σίτισης και αρτοποιεία, ενώ η παρουσία του στην χώρα μας είναι συχνή, κυρίως τα καλοκαίρια.

Μάλιστα οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών κατά την διάρκεια των ερευνών που πραγματοποίησαν παρακολούθησαν τον συγκεκριμένο άνθρωπο κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην χώρα μας, συνοδευόμενος από την σύζυγο του.

Το ζευγάρι όπως συνηθίζει άλλωστε μια φορά το μήνα κυρίως τα Καλοκαίρια επισκέφθηκε την Μύκονο προκειμένου να διασκεδάσει σε γνωστό κλαμπ του νησιού πρώτο τραπέζι πίστα και με τις πιο ακριβές σαμπάνιες στο τραπέζι του. Και όλα αυτά, από τα έσοδα της διακίνησης των ποσοτήτων ναρκωτικών που έστελνε στην Ελλάδα.

Οι έμπειροι αστυνομικοί της Δίωξης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο συγκεκριμένος άνθρωπος, να δημιούργησε τις επιχειρήσεις του και την αλυσίδα των καταστημάτων του από την εμπορία ναρκωτικών σε Ελλάδα και Ιταλία.

Για το λόγο αυτό στην δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα αναφέρεται και η εμπλοκή του συγκεκριμένου επιχειρηματία, προκειμένου στην συνέχεια να εκδοθεί σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, ώστε να λογοδοτήσει στην ελληνική δικαιοσύνη.

Στο μεταξύ στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: “ακατέργαστη κάνναβη βάρους 19 κιλών και 983 γραμμαρίων, τρεις ζυγαριές ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, οκτώ συσκευές κινητών τηλεφώνων, δεκατρία κλειδιά οικιών και σημειώσεις σχετικά με αγοραπωλησίες ναρκωτικών”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Πηγή: www.newsit.gr