ΚΡΗΤΗΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Ο αμερικάνικος κολοσσός μπαίνει στην τοπική αγορά: Αγοράζουν 2 ακόμη ξενοδοχεία!

Κοντά σε εταιρεία-κολοσσό δύο γνωστά ξενοδοχεία
ΖΩΗΡΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Μεγάλη αμερικανική εταιρεία που επενδύει και αναπτύσσει ακίνητα και έχει παρουσία 60 και πλέον ετών στη διεθνή αγορά διαπραγματεύεται την εξαγορά δύο πολύ γνωστών ξενοδοχείων στην ανατολική Κρήτη.
Πρόκειται για την εταιρεία-κολοσσό “Hines” που έχει έδρα και στην Αθήνα και αναπτύσσει επιχειρηματικές δραστηριότητες και στον χώρο της φιλοξενίας.

 

Η εταιρεία-κολοσσός Hines, που αγόρασε το ξενοδοχείο Athens Ledra Marriot στην Αθήνα, το ανακαίνισε και σήμερα λειτουργεί ως Grand Hyatt Athens μπαίνει στην τοπική αγορά
Μεγάλη αμερικανική εταιρεία θέλει να αγοράσει ξενοδοχεία στην Κρήτη

Ποια είναι η Hines

Το 2017 η Hines, σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή πλατφόρμα επενδύσεων σε ακίνητα Henderson Park, απέκτησε το Athens Ledra Hotel, το πρώην Ledra Marriott, που σηματοδότησε την είσοδο της εταιρείας στην ελληνική αγορά.

Το ακίνητο υποβλήθηκε σε εκτεταμένη ανακαίνιση και αναδείχθηκε ως ξενοδοχείο Grand Hyatt.

Το μεγάλο άνοιγμα πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2018, σηματοδοτώντας το πρώτο ξενοδοχείο Hyatt στην ελληνική πρωτεύουσα και το πρώτο Grand Hyatt στην Ελλάδα. Το ένα ξενοδοχείο έχει 217 δωμάτια και 480 κλίνες, ενώ το δεύτερο διαθέτει 165 δωμάτια με 330 κλίνες.

Το πρώτο ανήκει σε τράπεζα και το δεύτερο σε γνωστή οικογένεια ξενοδόχων, ενώ οι πληροφορίες της “Π” αναφέρουν ότι οι συζητήσεις μεταξύ των ενδιαφερόμενων πλευρών είναι σε προχωρημένο στάδιο και οδεύει προς τελική συμφωνία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην τουριστική αγορά της Κρήτης υπάρχει σημαντικός αριθμός εταιρειών που κάνουν διερευνητικές συζητήσεις καθώς ενδιαφέρονται για επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Μάλιστα, υπάρχει ενδιαφέρον και για παλιά, ερειπωμένα ακίνητα, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν. Ένα τέτοιο μικρό ξενοδοχείο 20 δωματίων αγόρασε πρόσφατα ο επιχειρηματίας Παντελής Σαπουνάκης, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Αρίνα.

Ο ίδιος έχει ως γνωστόν τα ξενοδοχεία Lyttos Beach στον Ανισσαρά, Ikaros Beach στα Μάλια, Star Beach στη Χερσόνησο και Arina Beach στην περιοχή του Κοκκίνη.

.patris.gr