ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ανδρέας Ηλιόπουλος δηλώνει «δικαιωμένος» μετά την παρέμβαση του Αρ. Πάγου

Δικαιωμένος από την παρέμβαση του Αρείου Πάγου στο θέμα της διαχείρισης κονδυλίων του μεταναστευτικού δηλώνει ο εκδιωχθείς διευθυντής της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέας Ηλιόπουλος.

«Αισθάνομαι δικαιωμένος» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο κ. Ηλιόπουλος υπογραμμίζοντας ότι η ενεργοποίηση του ελληνικού κράτους είναι σημαντική διαδικασία που πρέπει να λάβει χώρα σε αυτήν την λαίλαπα του μεταναστευτικού που αντιμετωπίζει, όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη.

Πρόσθεσε ότι τα δυο τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει τρεις διευθυντές στην υπηρεσία υποδοχής και ταυτοποίησης.

Απαντώντας στις επικρίσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημ. Βίτσα, είπε πως όσα επικαλείται «είναι «παντελώς αναληθή».

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έδωσε παραγγελία στην επικεφαλής των Οικονομικών Εισαγγελέων Μαριάννα Ψαριυδάκη να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων. Η έρευνα διατάχθηκε μετά από δημοσιεύματα της εφημερίδας Φιλελεύθερος με συνέντευξη του Ανδρέα Ηλιόπουλου.