ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συγχαίρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόροςείχε τηλεφωνική επικοινωνία χθες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Μία ακόμη πρωτοποριακή ποιμαντική πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Αύριο, Σάββατο του Λαζάρου στις 3 το μεσημέρι ώρα Αμερικής, ο Αρχιεπίσκοπος θα συνομιλήσει διαδικτυακά μέσω τηλεδιάσκεψης με τους Έλληνες Ορθοδόξους πιστούς στην Αμερική και θα δεχθεί τις ερωτήσεις τους.

Τη διαδικτυακή συζήτηση, θα συντονίσει η ομογενής δημοσιογράφος Δήμητρα Καλοδήμος που επί 35 χρόνια παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του συνδεδεμένου με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC τοπικού καναλιού στην πολιτεία του Τενεσί.

Ο Αρχιεπίσκοπος, σε μήνυμά του προς τους πιστούς υπογράμμισε ότι ιδιαίτερα αυτήν την στιγμή που υπάρχει μεγάλος πόνος και αγωνία στην Εκκλησία μας νιώθει ικανοποίηση που οι σύγχρονες τεχνολογίες του δίνουν τη δυνατότητα να προσεγγίσει ολόκληρη την Αμερική και να ακούσει την φωνή των πιστών.

«Θέλω όλοι να γνωρίζουν», σημείωσε, «ότι ο Αρχιεπίσκοπός τους τα βρίσκεται στο πλευρό τους και θέλω να τους πω πόσο αγαπητοί και πόσο ανεκτίμητη είναι για μένα ο καθένας ξεχωριστά καθώς ξεκινάμε αυτή τη δύσκολη πορεία προς το Αγιο Πάσχα του Κυριου μας και την Μεγάλη Εβδομάδα».

Τις ποιμαντικές αυτές πρωτοβουλίες του Αρχιεπισκόπου μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των σύγχρονων τεχνολογιών για την διατήρηση της επικοινωνίας με το ποίμνιο του, παρά τις δυσκολίες των καιρών εξήρε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του χθες.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέλυσε στην κ. Σακελλαροπούλου την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα στην Νέα Υόρκη η οποία είναι ακόμα το επίκεντρο της πανδημίας και υπογράμμισε τις επιπτώσεις που αυτή έχει για την ελληνοαμερικανική κοινότητα αλλά και για την Εκκλησία. Επισήμανε τα περιοριστικά μέτρα που από την αρχή η Εκκλησία της Αμερικής έχει λάβει για την τέλεση των Ακολουθιών κεκλεισμένων των θυρών προκειμένου να προστατευτεί απόλυτα η δημόσια υγεία.

Ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαβιβάσει τα θερμότερα συγχαρητήριά του και τις και τις ευχές στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος εφάρμοσε με εξαιρετική επιτυχία και ακρίβεια πολιτικές για την προστασία της δημόσιας υγείας που έσωσαν κυριολεκτικά ανθρώπινες ζωές κάτι που άλλωστε ε αντανακλάται και στην ικανότητα της χώρας να ελέγξει αποτελεσματικά την όλη κατάσταση.

Συγχαίροντας τέλος την κ. Σακελλαροπούλου για την ανάληψη καθηκόντων της καθώς ήταν η πρώτη επικοινωνία και ευχόμενος κάθε επιτυχία στο έργο της, την προσκάλεσε να παραστεί στα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου που θα τελεστούν το Σεπτέμβριο του 2021.