ΕΛΛΑΔΑ

Ο γκριζομάλλης «πορτιέρης» στην ομιλία Τσακαλώτου: «Η κυρία δεν περνάει, είναι δεξιά και φασίστρια» [βίντεο]

Κάθε άλλο παρά ανοιχτή ήταν, σύμφωνα με ομάδα που επιχείρησε να διαμαρτυρηθεί κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, η εκδήλωση, με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη.

«Εχουμε και τον κύριο εδώ για face control»

Σε ένα από τα βίντεο από τις αποδοκιμασίες, που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμφανίζεται μια γυναίκα που προσπαθεί να μπει στην αίθουσα και έπεσε στην «πόρτα» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Φοβάστε πάρα πολύ. Εμαθα ότι είναι ανοιχτή η εκδήλωση και δεν μας αφήνουν να περάσουμε. Τελικά δεν ήταν ποτέ ανοιχτή, κλειστή ήταν» ανέφερε η συγκεκριμένα γυναίκα.

Απευθυνόμενη σε έναν άνδρα με αλογοουρά, που έδειχνε να έχει το… πρόσταγμα αναφορικά με το ποιοι μπορούν να μπουν στο Ολύμπιον, η ίδια γυναίκα είπε:

«Εχουμε και τον κύριο εδώ, για face control, λες και με ξέρει».

«Γιατί είσαι δεξιά και φασίστρια»

Ο εν λόγω άνδρας απάντησε λέγοντας «ας κάνει το σόου της εδώ η κυρία» και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Γυναίκα: Κανένα σόου, μπορώ να περάσω;

Ανδρας: Οχι.

Γ: Α, μπράβο, ξαναπείτε το στην κάμερα.

Α: Δεν μπορεί να περάσει.

Γ: Γιατί;

A: Γιατί είσαι δεξιά και φασίστρια

Γ: Μπράβο, ορίστε, ο Ελληνας είναι δεξιός και φασίστας!

Αποδοκιμασίες κατά Τσακαλώτου

Οι διαδηλωτές νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αριστοτέλους και φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Διαδηλωτές με ελληνικές σημαίες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους για να διαμαρτυρηθούν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στην πλατεία Αριστοτέλους 

Μόλις οι διαδηλωτές είδαν τον κ. Τσακαλώτο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνουν από το χώρο της εκδήλωσης, άρχισαν να τους αποδοκιμάζουν και να φωνάζουν «προδότες».