ΕΛΛΑΔΑ

Ο κορωνοϊός αύξησε την κίνηση στα σούπερ μάρκετ: Ανάρπαστα τα αντισηπτικά

Υπάρχουν αποθέματα, διαβεβαιώνουν οι αλυσίδες -Η τροφοδοσία γίνεται κανονικά

Η επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος του κορωνοϊού στη χώρα μας πυροδότησε την κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης σε αντισηπτικά (κυρίως) αλλά και είδη βασικής ανάγκης όπως ζυμαρικά, αλεύρι, όσπρια και… πάνες για μωρά με αποτέλεσμα από χθες το απόγευμα να κυκλοφορούν και οι πρώτες εικόνες με άδεια ράφια σούπερ μάρκετ.

Όπως εξηγούσαν στο «protothema.gr» στελέχη μεγάλων αλυσίδων η κίνηση στα καταστήματα χθες ήταν αυξημένη, χωρίς ωστόσο να φθάνει τα όρια του πανικού. «Θύμιζε περισσότερο την κίνηση του Σαββάτου, ιδίως απ’ το απόγευμα και μέχρι το κλείσιμο», έλεγε στο protothema.gr εκπρόσωπος γνωστής αλυσίδας.

Τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα στελέχη άλλων αλυσίδων με τα οποία επικοινώνησε το «protothema.gr» τόνιζαν ότι υπάρχει επάρκεια αγαθών και γι αυτό δεν πρέπει να πανικόβάλλεται ο κόσμος.

«Υπάρχουν αποθέματα, η τροφοδοσία γίνεται κανονικά, χρειάζεται ψυχραιμία», σημείωνε άλλο στέλεχος αναγνωρίζοντας πάντως πως πολλοί άνθρωποι μπορεί να παρασυρθούν από φόβο.

Όλοι τους διαβεβαίωναν ότι οι επιχειρήσεις τους έχουν ήδη έτοιμο σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την ομαλή τροφοδοσία το οποίο και θα ενεργοποιηθεί εάν καταστεί ανάγκη. Κάτι εξάλλου που δοκιμάστηκε έως ένα βαθμό την περίοδο των capital controls και της αβεβαιότητας για το μέλλον της χώρας στην ΕΕ.