ΚΡΗΤΗ

Ο κύριος Λαμπρινός ανοίγει τον φάκελο των συναινέσεων

…ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΚΟΠΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ (ΤΟΥ)
Το ενδιαφέρον πλέον είναι στη στάση που θα κρατήσουν οι άλλες παρατάξεις

Δεν σταμάτησε να χτυπά το τηλέφωνο του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού ενώ το γραφείο του στη Λότζια ήταν γεμάτο από κόσμο που έσπευσε να τον αγκαλιάσει και να του ευχηθεί για τη μεγάλη εκλογική επιτυχία του να ανατρέψει για μια ακόμα φορά το αποτέλεσμα της πρώτης αναμέτρησης.

Η επόμενη μέρα βρίσκει τον κ. Λαμπρινό βαθιά ευτυχισμένο από την αγάπη του κόσμου που έδειξε εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, αλλά και αποφασισμένο να περπατήσει με το βάρος της ευθύνης που του έχει χρεωθεί με το εκλογικό αποτέλεσμα 52,41% με το οποίο πέτυχε να κλείσει ανατρεπτικά την ψαλίδα των 12 μονάδων που τον χώριζε από τον ανθυποψήφιό του Γ.Κουράκη που παραμένει στην αντιπολίτευση.

Ο κ. Λαμπρινός δέχτηκε τις θερμές ευχές του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δημήτρη Βρύσαλη, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε, τον συνεχάρη για την επανεκλογή του και του ευχήθηκε καλή θητεία.

Επίσης αντιπροσωπεία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας τον επισκέφθηκε χθες το πρωί, για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του. Η πρόεδρος της παράταξης κ. Άννα Παπαχρονάκη, ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Μανόλης Βασιλάκης, τα μέλη της Γραμματείας Μιχάλης Αγριόγιανος, Κώστας Βαρβεράκης και το μέλος του ψηφοδελτίου κ. Φραγκιός Μαράκης, συνομίλησαν με τον κ. Βασίλη Λαμπρινό για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, καθώς και τις δυνατότητες διοίκησης του Δήμου στο νέο περιβάλλον του «Κλεισθένη».

Η αντιπροσωπεία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας στον κ. Βασίλη Λαμπρινό
Η αντιπροσωπεία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας στον κ. Βασίλη Λαμπρινό

Τα στελέχη της Πρωτοβουλίας δεσμεύθηκαν να κάνουν ό,τι καλύτερο για την πόλη, μέσα από την εκπροσώπησή τους στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και ευχήθηκαν στον επανεκλεγέντα δήμαρχο καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του.

Η επόμενη μέρα

Σύσσωμη η παράταξη της «Δύναμης Πολιτών» ερμηνεύει τη μεγάλη νίκη του δεύτερου γύρου, ως προσωπική επιτυχία του Βασίλη Λαμπρινού, που κατάφερε με όλα τα  χαρακτηριστικά που έχει ως προσωπικότητα, με το ειδικό πολιτικό βάρος του και τα εχέγγυα που έχει ως άνθρωπος να αναδειχτεί ο κυρίαρχος της πιο κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης που έκρινε την τύχη του Δήμου Ηρακλείου.

H παράταξη της «Δύναμης Πολιτών» μετά τη μεγάλη νίκη
Εμφανώς ικανοποιημένος μετά τη νίκη του ο κ. Λαμπρινός

Ο κ. Λαμπρινός από την πρώτη στιγμή τόνισε ότι θα ανοίξει το μεγάλο κεφάλαιο των συναινέσεων και της συνεργασίας με όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται να κινηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα αποφασισμένος να κάνει μια ανοικτή συζήτηση με την αντιπολίτευση προκειμένου να δρομολογηθούν διαδικασίες και να υπάρχει ένα πολιτικό υπόβαθρο για τη μετάβαση στη νέα δημοτική περίοδο που θα γίνει μέσα στον Σεπτέμβρη.

Η πλευρά του κ. Λαμπρινού επισημαίνει ότι θα πρέπει να μελετηθεί και ο νόμος του Κλεισθένη, που αφενός επιβάλλει συνεργασίες αλλά και άλλους όρους σε ό,τι αφορά τον τρόπο λειτουργίας των Δήμων. Το πιο σημαντικό όμως ζήτημα που θα ανοίξει το αμέσως επόμενο διάστημα είναι ο τρόπος που θα επιλέξουν να κινηθούν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και ποια θα είναι η στάση που θα κρατήσουν απέναντι στη δημοτική Αρχή.

Μένει να αποδειχτεί δηλαδή, ποιος θα είναι ο βαθμός ετοιμότητάς τους να συνεργαστούν πολιτικά με την πλειοψηφούσα παράταξη και να λειτουργήσουν ως συμπολίτευση ή αν θα επιλέξουν τον παραδοσιακό ρόλο της αντιπολίτευσης και με ποιο πολιτικό σκεπτικό. Στην κατεύθυνση αυτή έχει μεγάλη αξία ο τρόπος που η κάθε παράταξη θα οριοθετήσει τη στάση της στο κρίσιμο αυτό δίλημμα και το πώς θα τοποθετηθεί πολιτικά.