ΚΡΗΤΗ

Ο Λουκάς αποθεραπευμένος επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον Μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Λασιθίου απελευθέρωσαν το όρνιο

Γνώρισε τη φροντίδα του ανθρώπου, αποθεραπεύτηκε και υγιής πια πρόσφερε ένα μεγαλοπρεπές πέταγμα πάνω από τους ορεινούς όγκους της Κρήτης.

Ο λόγος για ένα εντυπωσιακό όρνιο, τον Λουκά όπως τον ονόμασαν οι άνθρωποι που τον περιέθαλψαν, ο οποίος αφού ξεπέρασε τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε απελευθερώθηκε από τα μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Λασιθίου.

Οι στιγμές της απελευθέρωσης καταγράφηκαν σε βίντεο και αναρτήθηκαν στον λογαριασμό του Ορειβατικού Συλλόγου στο Facebook, όπου επίσης σημειώνονται τα εξής:

«Βίντεο απο την απελευθέρωση του Λουκά!!!!

Από τον Γιούχτα που απελευθερώθηκε πήγε μέχρι τον Ψηλορείτη περιπλανήθηκε στην Μεσσαρά και την επόμενη ημέρα έφθασε στην οροσειρά της Δίκτης όπου και φωλιάζει .

Ευχαριστούμε τον Σταύρο Ξυρουχάκη από το ΜΦΙΚ που μας έστειλε το στίγμα του Λουκά .

O ΕΟΣ Λασιθίου ευχαριστεί για άλλη μια φορά το κέντρο περίθαλψης της άγριας ζωής ΑΝΙΜΑ, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, το φαρμακείο Παπαδάκη Γιώργου στο Λασίθι που φρόντισαν και περιέθαλψαν τον Λουκά».