ΚΟΣΜΟΣ

Ο πιο επικίνδυνος φυλακισμένος που είναι 42 χρόνια στην απομόνωση και θα μείνει εκεί για την υπόλοιπη ζωή του

Hannibal the Cannibal – Εξομολόγηση: «Είμαι ικανός για οτιδήποτε», είπε ο φυλακισμένος δολοφόνος, «Hannibal the Cannibal», στον ψυχίατρο. Ο ίδιος πέρασε τέσσερις δεκαετίες στην απομόνωση και συνεχίζει. Το όνομά του είναι Ρόμπερτ Μάουντλεϊ και είναι 66 ετών.

Ο ίδιος έχει διαπράξει δολοφονίες τεσσάρων ανδρών στη δεκαετία του 1970. Πέρα από τις 23 ώρες απομόνωσης, ο ίδιος βγαίνει από αυτή για μία ώρα υπό την επίβλεψη έξι φρουρών.

Πρώτος φόνος

Ο Ρόμπερτ Μάουντλεϊ δολοφόνησε τον Τζον Φάρελ τον Μάρτιο του 1974. Ακολούθησε ο φόνος του Ντέιβιντ Φρανσίς, τον Φεβρουάριο του 1977. Έπειτα από ένα χρόνο, ο Μάουντλεϊ σκότωσε δύο συμπατριώτες του μέσα στη φυλακή. Ο ίδιος διέπραξε τον φόνο των Σάλνεϊ Ντάργουντ και Γουίλιαμ Ρόμπερτς.

Το ψευδώνυμο

Λέγεται πως έχει φάει κομμάτι του εγκεφάλου από θύμα του στη φυλακή. Έτσι, πήρε το ψευδώνυμο «Hannibal The Cannibal». Κάποτε είχε αναφέρει στον δολοφόνο του «Είμαι ικανός να κάνω οτιδήποτε γι’ αυτό να είστε προσεκτικός». Ο Ρόμπερτ Μάουντλεϊ έβλεπε ντοκιμαντέρ, ασχολούνταν με την τέχνη και διάβαζε ποίηση.

Ο πιο επικίνδυνος φυλακισμένος που είναι 42 χρόνια στην απομόνωση και θα μείνει εκεί για την υπόλοιπη ζωή του - Εικόνα 1Ο πιο επικίνδυνος φυλακισμένος που είναι 42 χρόνια στην απομόνωση και θα μείνει εκεί για την υπόλοιπη ζωή του - Εικόνα 2

Επίσης, ο ανιψιός του είχε αναφέρει «Όταν ήμουν περίπου 12, 13 ετών, ένας από τους φίλους μου στην τάξη διάβαζε μια εφημερίδα που είχε διπλή σελίδα με τίτλο: «Cannibal Maudsley» με την ιστορία και μια φωτογραφία του. Ήξερα αμέσως ότι αυτός ήταν ο θείος μου ο Μπόμπ».

Αξίζει να σημειωθεί επιπλέον πως ο ανιψιός του Μάνουντλεϊ, Γκέιβιν, δεν έχει γνωρίσει καλά το θείο του, αλλά παρόλα αυτά έχουν ισχυρό δέσιμο μεταξύ τους.

Πηγή: enimerotiko.gr