ΚΡΗΤΗ

Ο Σημαδεμένος Ερημίτης του Γιώργου Νεοφώτιστου παρουσιάζεται σήμερα στην Αίθουσα Ανδρόγεω στο Ηράκλειο.

Ο Σημαδεμένος Ερημίτης, το νέο συγγραφικό έργο του παθολόγου Ιατρού Γιώργου Νεοφώτιστου, θα παρουσιαστεί σήμερα το βράδυ στις 8, στην Αίθουσα Ανδρόγεω στο Ηράκλειο.

Η παρουσίαση του μυθιστορήματος θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της κ. Άννας Μαμουλάκη, εκπαιδευτικού, φιλόλογου και θεατρολόγου αλλά και της κ. Ευτέρπης (Πέλης) Μπαλή, ψυχιάτρου.

Την εκδήλωση θα «ντύσει» με νότες ο μουσικός καθηγητής κιθάρας κ. Δημήτρης Καρβέλης.

Το μυθιστόρημα πραγματεύεται την ιστορία του νεαρού Λεόντιου στα χρόνια του Βυζαντίου, τις ανατροπές στη ζωή του και μια απίστευτη περιπέτεια που ξεκινά για εκείνον…

Ο συγγραφέας Γιώργος Νεοφώτιστος είναι και ιατρός. Γεννήθηκε στο Άργος, όπου και τελείωσε τις βασικές του σπουδές.

Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια πήρε την ειδικότητα του ειδικού παθολόγου στον Ευαγγελισμό Αθηνών.

Ανέβηκε σταθερά τα σκαλοπάτια της επιστήμης και σε ηλικία 32 ετών έγινε διευθυντής σε μεγάλο Νοσοκομείο.

Τώρα ζει στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου και ασκεί την Ιατρική ως παθολόγος Ιατρός.

Ο Γιώργος Νεοφώτιστος, τέως διευθυντής του Βενιζελείου Νοσοκομείου έχει γράψει  ακόμη, δυο βιβλία, ιατρικού περιεχομένου, τη «νοσολογία» και  το «εμείς τα μικρόβια» αλλά και το ιστορικό  μυθιστόρημα «Στα βήματα του Ασκληπιού».

Το βιβλίο ο Σημαδεμένος Ερημίτης κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ ενώ θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.