ΚΡΗΤΗ

Πήγαν ξανά σε εκλογές σε κοινότητα της Κρήτης Είχε προκύψει εμπλοκή στις Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαΐου

 

Στις κάλπες κλήθηκανοι εγγεγραμμένοι πολίτες της στην κοινότητα Μέσα Λακωνίων του Δήμου Αγίου Νικολάου, μετά από εμπλοκή που είχε προκύψει κατά την εκλογική διαδικασία της 26ης Μαίου.

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή και στις κάλπες βρέθηκαν 180 άτομα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αγίου Νικολάου «οι δικαστές της Εφορευτικής Επιτροπής Λασιθίου δεν ανακήρυξαν τις υποψηφιότητες των προέδρων που υπέβαλαν αυτοπροσώπως οι εκπρόσωποι των συνδυασμών (ΑλλάΖουμε το Δήμο), (Δικαίωμα στην πόλη), δεδομένου ότι και οι δύο συνδυασμοί έλαβαν υπόψιν τους τον πληθυσμό των προηγούμενων εκλογών και όχι τον μόνιμο, που επιβάλλει την εκλογή πενταμελούς Δ.Σ. της Κοινότητας Μέσα Λακωνίων».

Σημειώνεται πως στην εκλογική διαδικασία συμμετείχε μόνο ο συνδυασμός «Δικαίωμα στην πόλη», με επικεφαλής τον σημερινό Δήμαρχο κ. Αντώνη Ζερβό.

Σε σύνολο 180 ψηφισάντων, υπήρξαν 169 έγκυρα ψηφοδέλτια και 11 άκυρα.

Από τους υποψήφιους τοπικούς συμβούλους έλαβαν:

Δρακωνάκη Μαρία του Δημητρίου: 114 σταυρούς

Τζανακάκη – Αλέξη Αρετή του Σπυρίδωνα: 44 σταυρούς

Τζαγκαράκη Νεκτάριο του Ιωάννη: 34 σταυρούς

Γκαράλη Ροδιά του Μιχαήλ: 7 σταυρούς

Αλέξη Εμμανουήλ του Δημητρίου: 2 σταυρούς

Σε σχετική δήλωση του, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, αναφέρθηκε στην μεγάλη προσέλευση των πολιτών, κατά την εκλογική διαδικασία, γεγονός που φανερώνει όπως σχολίασε την διάθεση των κατοίκων της παραπάνω κοινότητας για ενεργή συμμετοχή στα κοινά μας πράγματα.