ΕΛΛΑΔΑ

Πήραν τα λύτρα και δολοφόνησαν τον ομοεθνή τους

Σε χρόνο-ρεκόρ εξιχνιάστηκε η απαγωγή και η δολοφονία του νεαρού Πακιστανού, η σορός του οποίου βρέθηκε σε μια δύσβατη δασική περιοχή, δύο μήνες μετά την εξαφάνισή του

Σε χρόνο-ρεκόρ εξιχνιάστηκε η απαγωγή και η δολοφονία του νεαρού Πακιστανού, η σορός του οποίου βρέθηκε σε μια δύσβατη δασική περιοχή της Θήβας, δυο μήνες μετά την εξαφάνισή του. Οι τρεις ομοεθνείς του που τον είχαν απαγάγει και πήραν λύτρα από τους συγγενείς του ενώ τον είχαν ήδη σκοτώσει, συνελήφθησαν.

Οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας πήραν καταιγιστικό ρυθμό μετά τον εντοπισμό της σορού του άτυχου μετανάστη, ο οποίος είχε απαχθεί από την Κάτω Αχαΐα τον περασμένο Μάρτιο. Τα συγγενικά του πρόσωπα είχαν καταγγείλει την εξαφάνιση και βρίσκονταν σε διαρκή επικοινωνία με την Αστυνομία, την οποία ενημέρωναν ότι οι απαγωγείς ζητούσαν λύτρα για να τον απελευθερώσουν.

Παρ’ όλο που πλήρωσαν όσα τους ζήτησαν, όμως, οι δράστες ζήτησαν και άλλα χρήματα. Αυτό που αγνοούσαν οι απαγωγείς, ήταν ότι οι αστυνομικοί είχαν ανακαλύψει τα στοιχεία ταυτότητάς τους αξιοποιώντας την άρση απορρήτου επικοινωνιών για τα κινητά τους. Ωστόσο, δεν επενέβαιναν ελπίζοντας ότι θα εντοπίσουν το σημείο όπου κρατούσαν αιχμάλωτο τον ομοεθνή τους.

Στο μεταξύ, ο αγνοούμενος παρέμενε άφαντος και όλα έδειχναν ότι τον είχαν βγάλει από τη μέση για να μην τους καταδώσει. Άλλωστε, οι τρεις δράστες είχαν χωρίσει εδώ και καιρό και βρίσκονταν ο ένας στην Τρίπολη, ο δεύτερος στη Θήβα και ο τρίτος στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Η ανακάλυψη της σορού στο δάσος της Βοιωτίας, το απόγευμα της Πέμπτης, άναψε το πράσινο φως σε μια οργανωμένη επιχείρηση για την σύλληψή τους στις τρεις περιοχές.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και στους τρεις και σήμερα θα τους οδηγήσουν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών με βαριές κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απαγωγή, εκβίαση και παράβαση του νόμου περί όπλων. Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο βρήκε το θάνατο ο άτυχος αλλοδαπός, η αυτοψία στην σορό έδειξε τραύματα από μαχαίρι. Ωστόσο, τα ακριβή αίτια θα φανούν από τη νεκροτομή.