ΚΡΗΤΗ

Πήρε τα χρήματα … της ανάληψης άλλου!

Μόνο … δώρο Θεού δεν ήταν τα 1.900 ευρώ που βρήκε (και πήρε!) ένας άνδρας σε ΑΤΜ. Τα χρήματα είχαν μείνει στο μηχάνημα στην περιοχή των Καμινίων, από την προηγούμενη συναλλαγή, κατά την οποία ενδεχομένως κάποια καθυστέρηση ή βλάβη, έκανε την πραγματική ιδιοκτήτρια των χρημάτων να μπει στο τραπεζικό κατάστημα για να ζητήσει βοήθεια για τη συναλλαγή.

Μέσα στα 8 λεπτά που παρέμεινε στο κατάστημα της τράπεζας η γυναίκα, τα χρήματα βγήκαν αλλά κατέληξαν … σε λάθος χέρια – στα χέρια περαστικού που είδε τα χαρτονομίσματα να εξέρχονται και … να περιμένουν.

Όπως γράφει η εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ”, ο άγνωστος άνδρας καταγράφεται σε βίντεο του κλειστού κυκλώματος να περπατάει ανυποψίαστος στο πεζοδρόμιο, να κινείται επί της λεωφόρου 62 Μαρτύρων προς Ηράκλειο και ξαφνικά μπροστά από το ΑΤΜ να κοντοστέκεται, να παίρνει τα χρήματα και να συνεχίζει κανονικά την πορεία του. Ίσως πίστεψε ότι τού χαμογέλασε η τύχη, ίσως πάλι και να θεώρησε ότι τα ΑΤΜ ενίοτε… γεννοβολούν χαρτονομίσματα, τα οποία χαρίζονται σε όποιον προλάβει.

Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί της 24ης Αυγούστου. Η γυναίκα, συνδικαιούχος του λογαριασμού, μετέβη στο υποκατάστημα στην 62 Μαρτύρων, για να κάνει ανάληψη από το ΑΤΜ ποσού 1.900 ευρώ. Έκανε τη διαδικασία, όμως χρήματα το μηχάνημα δεν έβγαλε. Έτσι αποφάσισε να μπει στην τράπεζα για να ρωτήσει τι είχε συμβεί. Στο μπες-βγες χρειάστηκαν περίπου 8 λεπτά. Εξήλθε στις 8.38, έριξε και πάλι μία ματιά στο ΑΤΜ, όμως χρήματα δεν είδε.

Στις 3 Σεπτεμβρίου συγγενικό  πρόσωπο της γυναίκας μετέβη στην τράπεζα προκειμένου να ζητήσει ενημέρωση για την αποτυχημένη, όπως νόμιζαν, ανάληψη. Εκεί όμως ξεκαθαρίστηκε ότι η συναλλαγή είχε συντελεστεί και τα χρήματα είχαν ληφθεί. Από ποιον όμως; Αδιάψευστος μάρτυρας το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας.

Η οικογένεια της γυναίκας έχει κάνει σχετική καταγγελία για κλοπή στην Ασφάλεια Ηρακλείου δεδομένου ότι υπάρχει στη διάθεση της υπηρεσίας το βίντεο στο οποίο καταγράφονται τα χαρακτηριστικά και οι κινήσεις του άγνωστου άνδρα. Ζητούμενο είναι να τους επιστραφούν τα χρήματα. Ενδεχομένως ο άνθρωπος που τα πήρε να είναι κάποιος από την περιοχή των Καμινίων. Όπως λένε, μπορεί να επιστρέψει το ποσό στο τραπεζικό κατάστημα στο οποίο έγινε η συναλλαγή και θα του αποδοθούν τα προβλεπόμενα εύρετρα.

Πηγή

Εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ”