ΚΡΗΤΗ

«Παιδί και Μουσική 2019» στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης

Μουσική βραδιά στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας

Το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019, η Παιδική Χορωδία, η Χορωδία Ενηλίκων, το Μουσικό Εργαστήρι του Δήμου Πλατανιά και η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), διοργάνωσαν Μουσική Βραδιά με τίτλο: «Παιδί και Μουσική 2019», στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Πλατανιά κ. Νικόλαος Δασκαλάκης, ο οποίος στον Χαιρετισμό του, συνεχάρη τα παιδιά, τους γονείς και τους καθηγητές και δήλωσε πως ο Δήμος Πλατανιά θα συνεχίζει να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες.

Εκ μέρους της ΟΑΚ και του Γενικού Διευθυντή αυτής, Δρος Κωνσταντίνου Ζορμπά, Χαιρετισμό απηύθυνε η επιστημονική συνεργάτιδα του Ιδρύματος, Μαρία Χατζηαποστόλου, η οποία καλωσόρισε τους μικρούς φίλους του Ιδρύματος με τη γνωστή φράση του Φρειδερίκου Νίτσε: «Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος» και συνεχάρη τους γονείς που ενθαρρύνουν τα παιδιά τους στην ενασχόληση με τη μουσική, καθώς με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται οι αυριανοί υπεύθυνοι πολίτες, αλλά και τον Δήμαρχο Πλατανιά για τη μέριμνά του για τον Πολιτισμό. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι αλήθεια πως η κλίση ενός ανθρώπου προς τη μουσική, αλλά και προς άλλες μορφές της Τέχνης, εκφράζεται από την τρυφερή ακόμη παιδική ηλικία, όπως συνέβη στην περίπτωση του κορυφαίου Μίκη Θεοδωράκη, καθώς από τότε φάνηκε καθαρά, ότι η ζωή του θα μοιραζόταν ανάμεσα στη μουσική και στον αγώνα για τον άνθρωπο. Όπως ο ίδιος εξομολογείται: “Τα τραγούδια μου πέταξαν ψηλά στις γειτονιές, σε εκείνες που μοσχοβολούσαν βασιλικό και ασβέστη. Με τα χελιδόνια, τον μικρό Βοριά και τον ξανθό Απρίλη. Και όταν κάποτε έφτασαν στην Κρήτη, στα Χανιά, τη δική μου όμορφη πόλη, τότε ψήλωσαν ακόμα περισσότερο”».

Μετά το πέρας των Χαιρετισμών ακολούθησε το Μουσικό Μέρος της εκδήλωσης –το οποίο αποτελούνταν από δημιουργίες μεγάλων συνθετών– την ευθύνη του οποίου είχε η Καθηγήτρια Μουσικής κ. Κυριακή Μπονάτου, Υπεύθυνη της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Πλατανιά και του Μουσικού Εργαστηρίου Πλατανιά-Ταυρωνίτη, η οποία ευχαρίστησε την ΟΑΚ για τη φιλοξενία. Τη Χορωδία Ενηλίκων διηύθυνε ο κ. Ιωάννης Μελαμπιανάκης, Καθηγητής Μουσικής.

Η ΟΑΚ θα συνεχίσει να στηρίζει στην πράξη όλες τις μορφές του Πολιτισμού και ιδιαίτερα τη σχέση των νέων ανθρώπων με αυτές, με σκοπό την εσωτερική καλλιέργεια των αυριανών πολιτών.

«Παιδί και Μουσική 2019» στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης
«Παιδί και Μουσική 2019» στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης