ΚΡΗΤΗ

Πανελλήνιες 2019: Από το ΕΠΑ.Λ στην Ιατρική o Μάνος

Ένα όνειρο ζωής εκπληρώθηκε για τον Μάνο, χάρη στην πίστη στον εαυτό του και την προσπάθεια 

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στην ζωή του Μάνου Σαβουλίδη, απόφοιτο ΕΠΑ.Λ, που κατάφερε να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και τους επόμενους μήνες να διαβεί το κατώφλι του Πανεπιστημίου.

Ο απόφοιτος του 3ου ΕΠΑ.Λ Αλικαρνασσού συγκέντρωσε 18.570 μόρια και κατέκτησε πρωτιά στο σχολείο με την υψηλότερη βαθμολογία , νιώθοντας ο ίδιος ανακουφισμένος που πέτυχε την εισαγωγή του στην σχολή που επιθυμεί και μάλιστα κατάφερε να περάσει σε σχολή της Ιατρικής, ως απόφοιτος Επαγγελματικού Λυκείου.

«Νιώθω ανακούφιση. Πέτυχα ακριβώς τον στόχο μου. Να περάσω από το ΕΠΑ.Λ στην Ιατρική και μάλιστα στη σχολές που επιθυμώ, Εργοθεραπεία και Φυσικοθεραπεία. Όλο αυτό που έζησα αυτό το διάστημα και τους προηγούμενους μήνες ήταν μία πολύ μεγάλη εμπειρία για μένα που θα μου μείνει αξέχαστη. Δεν το κάνεις κάθε χρόνο αυτό και η τελευταία χρονιά πριν τις πανελλήνιες είναι ένα μεγάλο μάθημα για το πώς πρέπει να διαχειρίζεται την ζωή και τον χρόνο σου για να φτάσεις στον επιθυμητό στόχο. Δεν έχασα τις βόλτες μου απλά έδωσα μεγάλη έμφαση στο διάβασμα».

Ο 18χρονος, παρά τις όποιες δυσκολίες που αντιμετώπισε, δεν το έβαλε κάτω και μέσα από το neakriti.gr, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα σε όλους και κυρίως στους μαθητές που την επόμενη χρονιά θα κληθούν να εξεταστούν στις πανελλήνιες, νιώθοντας το ίδιο καρδιοχτύπι με τον Μάνο.

«Θέλω να στείλω ένα δυνατό μήνυμα. Ποτέ μα ποτέ να μην το βάλουν κάτω. Να προσπαθήσουν όσο μπορούν και να είναι σίγουροι ότι οι κόποι τους θα ανταμειφθούν. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Να είναι σίγουροι ότι η στιγμή που θα δουν ότι οι προσπάθειες τους έπιασαν κόπο, θα νιώσουν την μεγαλύτερη χαρά και ένα συναίσθημα που δεν μπορεί να το περιγράψεις  με λόγια».

Ενώ για το τέλος ο αριστούχος στέλνει το δικό του «ευχαριστώ» στα άτομα που πίστεψαν στον αριστούχο και στάθηκαν δίπλα του.

«Ευχαριστώ την οικογένεια μου, τους καθηγητές και όλους αυτούς που με στήριξαν και με βοήθησαν με τον τρόπο τους να αποκτήσω περισσότερες γνώσεις. Γιατί η αλήθεια είναι ότι έμαθα πάρα πολλά και πραγματικά απέκτησα μια πραγματική εμπειρία, που θα με βοήθησε στα μετέπειτα βήματα μου όταν με το καλό διαβώ το κατώφλι της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Από:Μπούη Βάλια
 neakriti.gr