ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥΚΡΗΤΗ

Παραλία Ρεθύμνου: Η μεγαλύτερη σε έκταση χρυσή αμμουδιά της Κρήτης! | ΦΩΤΟ

Το Ρέθυμνο αν και μικρή πόλη διαθέτει μια παραλία έκτασης 13 χιλιομέτρων που ξεκινά μέσα στην πόλη και διατρέχει όλα τα ανατολικά προάστια.

Ξεκινάει από το λεγόμενο δελφίνι, πλέον μαρίνα του Ρεθύμνου και εκτείνεται ανατολικά από τα Περιβόλια και τα Μισίρια, μέχρι τον Πλατανέ, τον Αδελιανό και Πηγιανό Κάμπο, το Σφακάκι, τον Σταυρωμένο και την παραλία της Σκαλέτας!

Η έκταση της παραλίας είναι τέτοια που εύκολα βρίσκει κάποιος επισκέπτης κενά σημεία για να απολαύσει ένα περισσότερο μοναχικό και ήρεμο μπάνιο στη θάλασσα. Σημαντικό τμήμα της παραλίας, ιδιαίτερα εντός της πόλης του Ρεθύμνου, είναι οργανωμένο με ξαπλώστρες, ομπρέλες και ντουζ. Επιπλέον, σε όλη την παραλία υπάρχουν 14 ναυαγοσώστες που επιβλέπουν για τυχόν κινδύνους στους οποίους μπορεί να βρεθούν οι λουόμενοι επισκέπτες του Ρεθύμνου.

Παράλληλα, στο κέντρο της πόλης υπάρχει η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου, γνωστή ως προκυμαία, κατά μήκος της παραλίας στο λιμάνι του Ρεθύμνου και ο αντίστοιχος πεζόδρομος. Είναι η κατάλληλη επιλογή για να απολαύσει όποιος επιθυμεί μια βόλτα με θέα την παραλία του Ρεθύμνου. Στην συγκεκριμένη οδό υπάρχει πλήθος επιλογών για φαγητό ή ποτό από το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ, όπως και στην ανατολική προέκταση προς την οδό Σοφοκλή Βενιζέλου και παραπέρα μέχρι τα όρια των Περιβολίων με τα Μισίρια.

Τέλος, μπορεί κατά τη διάρκεια της ημέρας η παραλία να είναι θελκτική για δροσιστικές στιγμές με βουτιές στη θάλασσα και ηλιοθεραπεία, προσοχή όμως μην το παρακάνετε διότι ο ήλιος τις μεσημβρινές ώρες είναι «δυνατός» και ιδίως οι ξένοι επισκέπτες της πόλης που δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι, θα έχουν δυσάρεστες συνέπειες όπως ηλιακά εγκαύματα…

daynight.