ΚΡΗΤΗ

ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΕΛΙΝΑΣ: “Θέλω μόνο να δικαιωθεί το παιδί μου”

Θέλω μόνο δικαίωση! Αυτό ζητάω. Ξέρω ότι η Μελίνα δεν γυρίζει πίσω, όμως ζητώ να δικαιωθεί η μνήμη της» δήλωσε στην «Π» ο πατέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού, Μάνος Παρασκάκης, μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης για την παραπομπή της αναισθησιολόγου στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Πλέον ο τραγικός πατέρας αναμένει την ημέρα της δίκης. Η εκδίκαση της υπόθεσης εκτιμάται ότι θα προσδιοριστεί σύντομα. Παρά την οδύνη και τον πόνο του, στα τρία και πλέον χρόνια που έχουν περάσει από τη μοιραία ημέρα της επέμβασης, δεν καταφέρθηκε ονομαστικά σε βάρος κανενός.

Κράτησε τις υποψίες για τον εαυτό του και περίμενε καρτερικά να «μιλήσει» η αρμόδια εισαγγελική Αρχή.  Η ανάρτηση της δημοσίευσης για την παραπομπή της αναισθησιολόγου σε δίκη στην προσωπική του σελίδα στο Facebook συνοδεύεται από δεκάδες μηνύματα ανθρώπων που του δίνουν κουράγιο και εύχονται να δικαιωθεί μέχρι τέλους.

Τι μήνυμα έστειλε στον τραγικό πατέρα ο Υπάτιος Πατμανόγλου

Μεταξύ αυτών και ο Υπάτιος Πατμανόγλου, ο άνθρωπος που έχασε γυναίκα και παιδί υπό φρικτές συνθήκες, όταν στο σταθμευμένο αυτοκίνητό τους έπεσε σαν βολίδα μία Πόρσε, στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. «Αδερφέ μου να πάρεις μια μεγάλη αναπνοή εκείνη την ημέρα… Ο Θεός να σου δίνει δύναμη, είμαι σίγουρος γι’ αυτό».

Όπως έγραψε η «Π», στην αναισθησιολόγο αποδίδεται ότι δεν τήρησε αυστηρά το ισχύον πρωτόκολλο ως προς την αντιμετώπιση της σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης που παρουσίασε το κοριτσάκι με επιμένοντα βρογχόσπασμο, υπόταση και βραδυκαρδία.

Αποδίδεται στη γιατρό ότι  χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

ps://www.patris.gr