ΚΡΗΤΗ

Πεθαίνουν αβοήθητοι λόγω… βλάβης – Τι συμβαίνει με το ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Κισάμου;

Τα δύο ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας είναι ακινητοποιημένα λόγω βλάβης

Λύση στο πρόβλημα της έλλειψης ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Κισάμου, ζητά με επιστολή του στη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ο Δήμαρχος της περιοχής Θοδωρής Σταθάκης, με αφορμή τον άδικο χαμό του λουόμενου, παραμονή Δεκαπευνταύγουστου στον Μαύρο Μώλο.

Όπως επισημαίνει και τα δύο ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας είναι ακινητοποιημένα λόγω βλάβης με αποτέλεσμα, η περιοχή, παρά τον τεράστιο όγκο επισκεπτών που δέχεται τους καλοκαιρινούς μήνες, να μην διαθέτει ασθενοφόρο.

Σημειώνεται ότι μετά από την αποκάλυψη του zarpanews.gr (Χωρίς ασθενοφόρο Φαλάσαρνα, Μπάλος, Ελαφονήσι | Τι συνέβη στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου) η 7η ΥΠΕ φρόντισε ώστε να σταλεί και δεύτερο ασθενοφόρο στο Κέντρο, το οποίο όμως επίσης είναι χαλασμένο!

Μεταφέρει δε την αγανάκτηση των δημοτών για το θέμα και ζητά να δοθεί άμεσα λύση.

Η επιστολή προς Ξανθό – Πολάκη

Επανερχόμαστε ως Δήμος Κισσάμου και ως τοπική κοινωνία για το θέμα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Κισσάμου.

Αξιολογούμε θετικά τις προσπάθειες σας να ενισχύσετε με μόνιμο ιατρικό προσωπικό και πλήρωμα ασθενοφόρου όμως δεν αρκούν για τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής,, σας είναι εξάλλου γνωστή η εδαφική περιφέρεια αρμοδιότητας του Κέντρου Υγείας Κισσάμου.

Με τη παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας καταθέσω και εγγράφως αυτά που σας έχω αναφέρει και προφορικά, αλλά και κατά την πρόσφατη επίσκεψη μου στην διοικήτρια της 7ηςΥγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Eίναι αδιανόητο να μην υπάρχει ασθενοφόρο εν λειτουργία στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου. Δυστυχώς και το ασθενοφόρο που στάλθηκε ως δωρεά από το ΕΚΑΒ είναι σε χειρότερη κατάσταση από εκείνο του Κέντρου Υγείας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φαίνονται καταγεγραμμένα δύο ασθενοφόρα ως δύναμη, αλλά κανένα από τα δύο δεν είναι λειτουργικό.

Η αγανάκτηση των πολιτών έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Κύριοι Υπουργοί, την περασμένη ημέρα έφυγε από τη ζωή ένας πολίτης γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο, όταν ήρθε μετά από 2 ώρες ήταν αργά. Ίσως τώρα να ήταν ζωντανός.
Πραγματοποιήθηκε προμήθεια νέων ασθενοφόρων στην Κρήτη. Για ποιο λόγο δεν ήρθε και στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου;

Κύριοι Υπουργοί, Κάντε το αυτονόητο και εξοπλίστε με ασθενοφόρα το Κέντρο Υγείας Κισσάμου. Εμείς ως Δήμος βλέποντας αυτή την απίστευτη αδικία που γίνεται εις βάρος της ζωής των πολιτών έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες αγοράς ενός νέου ασθενοφόρου. ‘Έως τότε, όμως, απαιτούμε να δώσετε λύση στο πρόβλημα.

cretapost.gr